Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yitzhak Herzog kimdir? İsrail Cumhurbaşkanı kaç yaşında, kaç çocuğu var, evli mi, kimdir?

İsrail ve Gazze arasındaki çatışmaların giderek artması ve gerilimin her geçen gün yükselmesi dünyanın gündemi haline geldi. 7 Ekim sabahından bu yana devam eden karşılıklı çatışmalar binlerce can kaybına yol açtı. Hamas’a karşı acımasız olacağını açıklayan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu kara operasyonu için pusuda bekliyor. İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’dan savaşa ilişkin bir açıklama gelmezken dünyanın gözü Herzog’un üzerinde. Savaşın baş aktörü Başbakan Netenyahu olurken herkes Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’u merak ediyor. Yitzhak Herzog kimdir? İsrail Cumhurbaşkanı kaç yaşında, kaç çocuğu var, evli mi, kimdir? İşte merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yitzhak Herzog kimdir? İsrail Cumhurbaşkanı kaç yaşında, kaç çocuğu var, evli mi, kimdir?

Son 6 gündür bütün dünyanın gözü Gazze ve İsrail arasında yaşanan savaşta. Hamas’ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatı 7 Ekim sabahından bu yana durmadan sürüyor havadan ve karadan saldıran Hamas güçleri şehri enkaza çevirmeye devam ediyor.  İsrail'in ise Gazze Şeridi'ne doğru başlattığı "Demir Kılıçlar" operasyonu da sürüyor.

İki tarafında binlerce kayıp verdiği savaşta gerilim giderek tırmanıyor. Havadan devam eden çatışmalarda son olarak İsrail güçlerinin yasak olduğu bilinen beyaz fosfor bombası kullandığı iddiaları dünyada büyük tepkiye yol açtı.

israil cumhurbaşkanı ve başbakanı

İsrail’in baş aktörü Binyamin Netenyahu savaş konusunda kararlılığını sürdürürken her fırsatta geri adım atmayacağını açıklıyor. Türkiye’nin uzlaşmacı bir tutum sergilediği savaşta yüzlerce rehine bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgede artan gerilimin daha fazla tırmanmasının önüne geçmek için müzakerelere devam ediyor. Ayrıca Hamas’ın rehin aldığı İsrailliler için Erdoğan’ın talimatıyla Hamas ile müzakere süreci devam ediyor.

recep tayyip erdoğan ve yitzhak herzog

Tüm bu savaş süresi boyunca adından söz edilmeyen İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog tüm dünya tarafından oldukça merak ediliyor. Savaş üzerinde neredeyse hiçbir müdahalesi bulunmayan Herzog hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki, Yitzhak Herzog kimdir? İsrail Cumhurbaşkanı kaç yaşında, kaç çocuğu var, evli mi, kimdir? İşte cevaplar…

yitzhak herzog kaç yaşında

Yitzhak Herzog kimdir?

Tam adıyla Isaac "Bougie" Herzog 22 Eylül 1960 tarihinde İsrail’de doğdu. Herzog, İsrailli politikacı ve İsrail Yahudi Ajansı'nın da eski başkanıdır. Herzog’un babası üç yıl boyunca İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır ve bu sırada, Yitzhak Herzog’da New York'ta yaşadı ve Ramaz Okulu'na gitmiştir.

Yitzhak Herzog lise eğitimi sırasında Herzog Cornell Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde ileri düzeyde bir akademik eğitim almıştır. Yaz tatilini Camp Ramah'da geçiren Herzog ayrıca Brooklyn'deki Lubavitcher Rebbe'yi ziyaret etmek için de babasına eşlik etmiştir.

yitzhak herzoh kaç yaşındadır

Yitzhak Herzog, 1978'in sonunda İsrail'e dönmüştür ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılmıştır ardından İstihbarat Kolordusunun 8200 Birimi'nde bir subay olarak görev yapmıştır. Üniversite eğitimini Tel Aviv Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Eğitiminin ardından babası Herzog, Fox & Ne'eman tarafından kurulan bir hukuk firmasında çalışmıştır.

Kariyerine baktığımızda Herzog, 1999-2001 yılları arasında Hükümet Sekreteri olarak görev yapmıştır. Ardından 2003-2018 yılları arasında Knesset üyeliğinde bulunmuştur. 2005 ve 2011 yılları arasında İsrail’de çeşitli bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Başbakanlar Ehud Olmert ve Binyamin Netanyahu'nun kabinesinde 2007'den 2011'e kadar Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapmıştır.

Yitzhak Herzog, 2013 ve 2017 yılları arasında İsrail İşçi Partisi ve Siyonist Birlik ittifakının başkanlığını yapmıştır. 2013-2018 yılları arasında muhalefet lideri olarak görev yapmış ve 2015 yılındaki seçimlerinde ise İşçi Partisinin başbakan adayı olmuştur. Herzog, 2021 İsrail devlet başkanlığı seçimlerinde İsrail devlet başkanı seçilerek 7 Temmuz 2021'de göreve başlamıştır.

herzog ve ailesi

Yitzhak Herzog kaç yaşında?

22 Eylül 1960 doğumlu olan Herzog, 63 yaşındadır.

Yitzhak Herzog evli mi kaç çocuğu var?

Herzog, avukat olan Michal Herzog ile evli ve üç oğlu vardır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.