Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay kaç yaşında ve nereli?

Yerel seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kalmışken gözler partilerin belirleyeceği adaylara çevrildi. Özellikle CHP’nin belediyelerde değişime gitmesi ile hangi ilde kimin aday olacağı büyük merak konusu oldu. Geçtiğimiz aylarda yapılan anketlere göre CHP’de düşüşte olan mevcut belediye başkanlarından biri İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer olarak açıklanmıştı bu nedenle Özgür Özel’in İzmir’de kimi aday göstereceği oldukça merak ediliyordu. Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu. Peki, Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 13:02
Kaynak: Hilal Baldemir
Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay kaç yaşında ve nereli?

CHP İzmir için değişim dedi ve Tunç Soyer’in yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cemil Tugay’ı seçti. Dünden bu yana sosyal medyada büyük tepkilere neden olan kararın ardından Cemil Tugay hakkında birçok iddia ortaya atılırken yaptığı usulsüzlük ve yolsuzluklar da iddialar arasında yer aldı. Son olarak ise İzmir’de Alevi Kürt dernekleri ortak bildiri yayınlayarak Tunç Soyer’in yeniden aday olmasını talep ettiler. Bu gelişmeler yaşanırken seçmenler aday gösterilen Cemil Tugay hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Peki, Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen tüm bu soruların cevabı…

cemil tugay kimdir

Cemil Tugay kimdir?

İzmir’in yeni belediye başkan adayı Cemil Tugay 1967 yılında Van’da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimi Van’da tamamladıktan sonra 1980 yılında İzmir’e giderek lise eğitimini İzmir İnönü Lisesi’nde tamamladı ve 1983 yılında liseden mezun oldu. Yine 1983 yılında İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve 1989 yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı. 4 yıl süren pratisyenliğin ardından plastik cerrahi alanında uzmanlık yapmaya karar verdi. Plastik Cerrahi alanında uzmanlaşmak için ise 1993-2000 yılları arasında ihtisas eğitimini tamamladı.

Eğitimini tamamladıktan sonra 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde plastik cerrahi uzmanı unvanını aldı. Ayrıca, 1997'de ABD'de Cleveland Clinic'te 1 yıl süreyle araştırmacı doktor olarak görev aldı.

Uzmanlık alanında deneyim kazanmasının ardından, 2001-2005 yılları arasında İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görev yaptı, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde plastik cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında kendi kliniğinde serbest hekimlik yapmaya başlayan Cemil Tugay, bir süre sonra belediye başkanı olarak seçilince Alsancak'ta bulunan muayenehanesini kapatmak zorunda kaldı. Cemil Tugay 2019 yerel seçimlerinde İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Cemil Tugay, evlidir ve üç çocuk babasıdır. Tugay’ın iki kız ve bir erkek çocuğu, üniversite, lise ve ilkokul düzeyinde eğitim almaktadır. Cemil Tugay ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir.

Cemil Tugay 31 Mart 2024 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak.

cemil tugay nereli kaç yaşında

CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay kaç yaşında ve nereli?

1967 doğumlu olan Cemil Tugay 57 yaşındadır ve aslen Vanlıdır

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.