Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adil Yele kimdir? Adil Yele aslen nereli? Adil Yele ne iş yapıyor? CHP Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı kimdir?

Yerel seçimlere 71 gün gibi bir süre kalmışken partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP bazı il ve ilçelerde adaylarını açıkladı. Bu ilçelerden biri de Yalova Çiftlikköy belediyesi oldu. En çok merak edilen yerlerden biri olan Yalova Çiftlikköy’de belirlenen adayın kim olduğu merak ediliyor. Bu kapsamda CHP tarafından açıklanan Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı olan Adil Yele ile ilgili merak edilenler araştırılıyor. Peki, Adil Yele kimdir? Adil Yele aslen nereli? Adil Yele ne iş yapıyor? CHP Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı kimdir? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 16:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Adil Yele kimdir? Adil Yele aslen nereli? Adil Yele ne iş yapıyor? CHP Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere büyük bir hızla hazırlanıyor ve adaylarını tek tek açıklamaya devam ediyor. Bazı büyükşehirlerde ve ilçelerde adaylarını duyuran CHP’nin en çok merak edilen adaylarından biri de Yalova Çiftlikköy adayıydı. Bu yıl önceki yıllara oranla yüksek bir aday adaylığı başvurusu yapılan Çiftlikköy belediyesinde kimin aday olduğu merak ediliyordu. CHP’nin Çiftlikköy’de açıkladığı aday Adil Yele oldu. Peki, Adil Yele kimdir? Adil Yele aslen nereli? Adil Yele ne iş yapıyor? CHP Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı kimdir? İşte merak edilen soruların cevabı…

adil yele kimdir

Adil Yele kimdir?

Adil Yele 1976 yılında Yalova Çiftlikköy’de doğmuştur. İlköğrenimini Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra, orta ve lise öğrenimini İstanbul Özel Ortadoğu Koleji’nde tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu, 2001 yılında vatani görevini yerine getirerek askerliğini yaptı.

2001 yılında kendi özel işletmesi Yele Harita Mühendislik şirketinin kuruluşunu gerçekleştirdi. Günümüzde Yalova merkez ve Çiftlikköy’de yer alan şirketinde ticari hayatını hala sürdürmektedir. 2009-2019 yılları arasında Çiftlikköy Belediyesi’nde 2 dönem Belediye Meclis üyeliği yaptı. Meclis Üyeliği döneminde İmar Komisyon Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli komisyonlarda Başkanlık ve üyelik görevlerinde bulundu.

2016-2019 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Sosyal aktivite olarak uzun yıllar Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü’nde futbol oynadı ve aynı spor kulübünde 2010 – 2014 yılları arasında yöneticilik yaptı. Yalova Arnavut Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çiftlikköy Arnavut Kültür ve Dayanışma Derneği ve Çiftlikköy Kırım Türkleri Yardımlaşma Dernekleri başta olmak üzere birçok (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yaptı.

 İyi derecede İngilizce bilen Adil Yele evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adil Yele aslen nereli? Adil Yele ne iş yapıyor?

Yalova Çiftlikköylü olan Adil Yele 48 yaşındadır ve Harita ve Kadastro Mühendisidir uzun yıllardır kendisine ait Harita Mühendislik şirketini yönetmektedir.

CHP Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2024 yerel seçimlerinde Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi için belirlediği aday Adil Yele olmuştur.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.