Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yalova Sanayi Ve Teknoloji İşbirliği Kurulu

Yalova Sanayi Ve Teknoloji İşbirliği Kurulu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Sanayi Ve Teknoloji İşbirliği Kurulu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Devlet-sanayi-üniversite ağı genişliyor Haber

Devlet-sanayi-üniversite ağı genişliyor

Yalova Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) çalışma grubu, bölgesel kalkınma ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğü saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Gebze Teknik Üniversitesi (GTU) Teknoloji Transfer Ofisi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştiren heyet, üniversitenin teknolojik imkanlarını yerinde incelemek üzere düzenlenen tanıtım gezisine katıldı. Ziyarette, akademik bilginin sanayiye aktarılması ve Ar-Ge tabanlı projelerin geliştirilmesi konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Temaslarını Yalova genelindeki sanayi kuruluşlarıyla sürdüren SANTEK Grubu, sektörün öncü firmalarından Grandpipe ve Okaytaş’ı da ziyaret etti. Üretim tesislerinde gerçekleştirilen görüşmelerde, "Devlet-Üniversite-Sanayi" iş birliği modelinin önemi masaya yatırıldı. Heyet, firmalara devletin sağladığı Ar-Ge teşvikleri, yatırım destekleri ve üniversitelerle yapılabilecek ortak projeler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. "KÖPRÜLERİ SAĞLAMLAŞTIRIYORUZ" Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, sürdürülebilir kalkınmanın yolunun bilim ve üretimin entegrasyonundan geçtiğini vurguladı. Aydın, yaptığı açıklamada, "Amacımız, bilginin gücünü üretime entegre ederek katma değeri yüksek bir sanayi altyapısı oluşturmaktır. Devletimizin sunduğu teşvik mekanizmalarını sanayicimize yerinde anlatarak, üniversite ve sanayi arasındaki köprüleri sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Bu tür ziyaretler, teorik bilginin pratiğe dökülmesi ve firmalarımızın rekabet gücünün artması adına kritik önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

SANTEK heyeti saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor Haber

SANTEK heyeti saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Yalova Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) heyeti, saha çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Bu hafta gerçekleştirilen ziyaretlerde Emayye Metal Sanayi ve İRON FT Mekatronik firmaları yer aldı. Ziyaretlere YTSO Akademi, Yalova Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) temsilcileri katıldı. SANTEK’i koordine eden Yalova İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın, kurul üyeleriyle birlikte bugüne kadar yaklaşık 60 firma ziyaret ettiklerini belirterek, ziyaretlerde firmaların üretim süreçleri, teknoloji dönüşümü, AR-GE ihtiyaçları ve üniversitelerle kurulabilecek iş birliklerinin ele alındığını söyledi. Aydın, saha temaslarının yerinde tespit ve çözüm üretme açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Görüşmelerde, üniversiteler ile iş dünyası arasındaki güçlü sinerji öne çıktı. Akademik bilginin sahadaki üretim süreçlerine aktarılmasının yenilikçi çözümler geliştirilmesine, nitelikli istihdamın artmasına ve bölgesel kalkınmanın hızlanmasına katkı sağladığına dikkat çekildi. Üniversiteler araştırma altyapıları ve uzman kadrolarıyla destek sunarken, sanayi kuruluşları da gerçek üretim ihtiyaçlarını akademiye aktararak ortak projelerin önünü açıyor. Toplantılarda KOSGEB ve MARKA destekleri hakkında firmalara bilgilendirme yapıldı. KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik finansman, girişimcilik, AR‑GE ve dijitalleşme desteklerinin işletmelerin gelişimine katkı sunduğu; MARKA’nın ise teknik destek, fizibilite, yenilikçilik ve bölgesel kalkınma odaklı mali destek programlarıyla firmalara önemli fırsatlar sağladığı ifade edildi. SANTEK heyeti, saha ziyaretleriyle tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda kısa ve orta vadeli yol haritası oluşturmayı hedefliyor. İlhan Aydın, “Saha çalışmaları sayesinde hem firmaların öncelikli ihtiyaçlarını belirliyoruz hem de üniversite ve destek kuruluşlarıyla eşgüdümlü projeler geliştiriyoruz” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.