Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakanlık heyetinden Yalova OSB’de saha ziyaretleri Haber

Bakanlık heyetinden Yalova OSB’de saha ziyaretleri

Program, Yalova OSB sunumu ile başlarken; devamında OSB katılımcıları olan Arı Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Endüstri GM Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Delfin Vinç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmalarına saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde firmaların sektörel birikimleri, pazar payları ve gelecek vizyonları; ihracat ve ithalat potansiyelleri, küresel rekabet güçleri, üretim süreçleri ile AR-GE faaliyetleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Ayrıca üretilen ürünlerin ithal ikamesindeki rolü, stratejik önemi ve ihracat olanakları ele alınırken; ulusal ve uluslararası pazarlarda karşılaşılan sorunlar, mevzuattan kaynaklanan zorluklar ve çözüm önerileri istişare edildi. Toplantılarda sürdürülebilirlik, verimlilik ve yeşil dönüşüm odaklı çalışmaların yanı sıra firmaların yeni yatırım planları ve sektörel beklentileri de gündeme alındı. Sanayicilerin görüş ve ihtiyaçlarının yerinde dinlendiği ziyaretlerin; üretim kapasitesinin artırılması, rekabet gücünün geliştirilmesi ve sanayinin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlaması hedefleniyor. Programın ardından Yalova OSB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde, sanayicilerimizi desteklemeye yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yalova Teknopark tam kapasite hazır Haber

Yalova Teknopark tam kapasite hazır

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Yalova Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen ve kentin teknolojik altyapısına ivme kazandırması hedeflenen Yalova Teknopark ve Kuluçka Merkezi’nde hazırlıklar son aşamaya geldi. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, üretim ve girişimcilik dünyasını bir araya getirecek olan merkezin açılışı için geri sayımın başladığını bildirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan Başkan Direnç Özdemir, merkezin AR-GE odaklı firmalara, girişimcilere ve yeni nesil şirketlere ev sahipliği yapacağını belirtti. Özdemir yaptığı açıklamada, "Yalova Üniversitemizle birlikte kurduğumuz Yalova Teknoparkımız AR-GE firmaları ve girişimcileri ile Kuluçka Merkezimiz ise startuplarla buluşmak için gün sayıyor. Ocak ayında üretim ve girişim ekosistemimize bir tuğla daha koyuyoruz" ifadelerini kullandı. TEKNOLOJİ VE GİRİŞİMCİLİĞİN KALBİ BURADA ATACAK Ocak ayında tam kapasite faaliyete geçmesi planlanan merkez, bölgedeki sanayi ve teknoloji iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri olarak da adlandırılan Teknoparklar; üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortamda bir araya gelerek araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri akademik, ekonomik ve sosyal yapılar olarak tanımlanıyor. Bu merkezler, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlarken bölgenin rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Bünyesinde yer alacak Kuluçka Merkezleri ise özellikle yolun başındaki girişimciler için hayati bir rol üstleniyor. Henüz fikir aşamasında olan veya yeni kurulan girişimlere (startup) ofis desteği, teknik altyapı, mentorluk, eğitim ve yatırımcı ağlarına erişim gibi imkanlar sunan bu merkezler, yenilikçi fikirlerin sürdürülebilir ticari modellere dönüşmesine ve şirketleşmesine zemin hazırlıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.