Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yalova Mag-Der

Yalova Mag-Der haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Mag-Der haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MAG-DER  23 yaşında Haber

MAG-DER 23 yaşında

Yalova MAG-DER, kuruluşunun 23. yılını kutluyor. Afet bilinci ve toplumsal dayanışma konusunda yıllardır önemli çalışmalar yürüten dernek, gönüllü hareketinin örnek kuruluşları arasında yer alıyor. Derneğin önceki başkanlarından Sabri Karaçam, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MAG-DER’in çeyrek asra yaklaşan serüvenine dikkat çekerek, “17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında 2002 yılında kurulan MAG-DER eğitimlerle, tatbikatlarla ve diğer illerde yaşanan afetlerdeki arama ve kurtarma çalışmalarına geçen 23 yılı onur ve gururla tamamladı. 22 yıl önce kurulan derneğimiz aynı heyecan ve azimle faaliyetlerine devam ediyor” ifadelerine yer verdi. Karaçam, açıklamasının devamında gönüllülüğün önemine değinerek, ‘’Artık kurumsallaştık. Yalova’da veya başka İlde MAG Eğitimi alan bir kişi gittiği yerde MAG yapılanmasının içinde çalışmaya devam eder. Kısa bir süre önce Yalova’dan bir arkadaşımız İstanbul’a yerleşmiş gelen bilgi doğrultusunda İstanbul Derneklerimizle görüştük. Giden arkadaşımız en yakın MAG olan yerde görevine devam ediyor’’ dedi. 2002 yılında kurulan MAG-DER, özellikle 1999 Marmara Depremi sonrası oluşan bilinçle birlikte, mahalle temelli afet müdahale kapasitesini artırma hedefiyle faaliyetlerine başlamıştı. Bugün ise Yalova’nın birçok mahallesinde aktif gönüllüleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Sabri Karaçam, ‘’Daha ne yapalım? Bizler elimizden geleni yapıyoruz siz ve devletimiz için. Sonuçta çare sizsiniz’’ sözleriyle kamuoyuna ve yetkililere seslenen Karaçam, 23 yıllık emeğin arkasında duran gönüllülere de özel bir teşekkür mesajı iletti: “Gelmiş geçmiş emek veren tüm gönüllü çalışan arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi. Murat Can Aytemur

Yalova Deprem Farkındalığı Konusunda Ne Durumda? Haber

Yalova Deprem Farkındalığı Konusunda Ne Durumda?

Türkiye sınırları içerisinde birçok fay hattının bulunması, deprem riskini de beraberinde getiriyor. Olası depremden en az zaiyatla çıkılması için gereken adımların atılması büyük önem taşıyor. Günün her saati afet farkındalığı konusunda yapılan eğitimlerin devam ettiğini dile getiren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam; “Geldiğimiz noktada en önemli sorun bu konuda vatandaşın bilinçsiz olması. Ayrıca Toplanma alanlarının altyapısı halen yetersiz durumda. Tabii ki altyapı konusunda belediye yetkilileri çok hassas bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.” dedi. Ayrıca 6 Şubat depremlerinden alınması gereken birçok dersin olduğunu ifade eden Karaçam; “Vatandaş, deprem konusundaki eğitimlere önem vermeli. Yakın zamanda gerçekleşen depremin yıkıcı etkileri arasında maalesef vatandaşın bilgi eksikliği büyük oranda hissedildi.” İfadelerini kullandı. Deprem Yaşam Üçgeni Hayati Değere Sahip İlgili kurumların yaptığı çalışmaların yanında vatandaşın kesinlikle eğitim alması gerektiğine vurgu yapan Karaçam; deprem anında camlardan uzak durulmalı. Hemen çıkış kapısına yönelmek yerine deprem yaşam üçgeni kurularak olası yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçilebilir. Dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulması gerekir. Ayrıca duvarlardan da olabildiğince uzak kalınmalı. Sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa yanına veya koltuk, yatak gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek yaşam üçgeni oluşturulmalıdır.” ifadelerine yer verdi. Karaçam’dan Yalovalı Gençlere Tam Not Gençlerin bu konuda yapılan eğitimlerde büyük ölçüde başarılı olduğunu belirten Karaçam; “Gençler gerçekten kayda değer bir farkındalık potansiyeline sahip. Yalova’daki eğitimlerimiz doğrultusunda gençler deprem riski ile ilgili farkındalığa sahip oluyor. Eğitimler gençlerin bilgi sahibi olmasına olanak sağlıyor. Bilgi edinme ve araştırma konusunun yanında uygulamalı eğitimlerin gençlere ne kadar fayda sağladığını da görmekteyiz. dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.