Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yalova Il Müftülüğü

Yalova Il Müftülüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Il Müftülüğü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Müftü Yılmaztürk, din görevlileriyle buluştu Haber

Müftü Yılmaztürk, din görevlileriyle buluştu

Yalova'da Ramazan coşkusunun ve ibadetlerin en verimli şekilde idrak edilebilmesi için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Yalova İl Müftülüğü, bu akşam kılınacak olan ilk teravih namazı ile başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle il genelindeki din görevlilerinin katılımıyla bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. 16 Şubat 2026 Pazartesi günü düzenlenen geniş katılımlı toplantıya; İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Müftü Yardımcısı Dr. İhsan Kara, şube müdürleri ile cami ve Kur’an kursu görevlileri katıldı. Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Ramazan genelgesi oluşturdu. Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken hususların kapsamlı bir şekilde ele alındığı programda; camilerde düzenlenecek mukabeleler, teravih namazları, vaaz ve irşat hizmetleri ile Kur'an kurslarında yürütülecek faaliyetlerin planlanması ve koordinasyonu detaylıca değerlendirildi. Toplantıda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ramazan ayının taşıdığı manevi öneme dikkat çekerek din görevlilerinin üstlendiği kritik role vurgu yaptı. Müftülük personeline yönelik motive edici bir konuşma yapan Yılmaztürk, "Kıymetli mesai arkadaşlarım, rahmet ve mağfiret ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın manevi heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu mübarek ayda camilerimiz cemaatimizle dolup taşacak, kalpler Kur'an nurlarıyla aydınlanacak. Ramazan'ın manevi iklimini, şefkatini ve birleştirici ruhunu tüm Yalova'ya hissettirmek için en büyük sorumluluk sahada olan siz değerli din görevlilerimize düşmektedir. Bizlere düşen asli görev; mihrapta, minberde ve kürsüde vatandaşlarımıza en güzel şekilde rehberlik etmek, ibadetlerini huşu ve huzur içerisinde yerine getirmeleri için gereken tüm ortamı sağlamaktır. Hiçbir aksaklığa mahal vermeden, her zamankinden daha büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapacağınıza olan inancım tamdır. Rabbim hizmetlerimizi bereketli kılsın, şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum" dedi. Toplantı, din görevlilerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, "Ramazan ayını dolu dolu programlarla idrak edeceğiz" Haber

Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, "Ramazan ayını dolu dolu programlarla idrak edeceğiz"

Yalova İl Müftülüğü, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif için hazırlıklarını tamamladı. Konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapan Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ramazan ayının manevi ikliminden azami derecede istifade edilmesi için kent genelinde özel bir çalışma programı uygulayacaklarını duyurdu. Ramazan ayının manevi birikim açısından eşsiz bir fırsat olduğunu vurgulayan Müftü Yılmaztürk, "Ramazan ayında edineceğimiz manevi birikimler, sonraki on bir ay boyunca bize yetecek olan azıklar olacaktır. Bu nedenle manevi depolarımızı dolduracağız. Bu ayla sınırlı kalmayıp, bizi sonraki süreçte de idare edecek bir birikim elde etmemiz gerekiyor" dedi. YALOVA’DA GÖREVLİSİ OLMAYAN CAMİ YOK Müftülük personeli için Ramazan ayının bir nevi "olağanüstü hal" olduğunu ve tüm izinlerin kaldırılarak tam kadro sahada olacaklarını belirten Yılmaztürk, Yalova’nın Türkiye genelinden pozitif ayrıştığı bir noktaya dikkat çekti. Yılmaztürk, "Türkiye genelinde Ramazan ayında yaklaşık 15 bin camide görevli açığı bulunurken ve bu açıklar geçici çözümlerle kapatılmaya çalışılırken, şükürler olsun ki Yalova'da görevlisi olmayan tek bir camimiz dahi yoktur. Köy ve şehirlerdeki bütün camilerimizin resmi görevlisi mevcuttur" ifadelerini kullandı. MUKABELE VE TERAVİH COŞKUSU Camilerin Ramazana hazır hale getirildiğini, belediye ekiplerinin desteğiyle detaylı temizlik yapıldığını aktaran Yılmaztürk, "Tüm camilerimizde mukabele programları düzenlenecek. Hanımlara özel ve genele açık mukabeleler vatandaşın talebine göre farklı saatlerde icra edilecek. Teravih namazları tüm coşkusuyla kılınacak. Ayrıca çift şerefeli camilerimize mahyalar asılarak Ramazanın mesajları gökyüzüne yazılacak. Özellikle Hazreti Ali Camii ve karşısındaki cami, mahyalarıyla Ramazan boyunca adeta birbirlerini selamlayacak" diye konuştu. "NE YİYORSANIZ ONU VERİN" Müftü Yılmaztürk, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan "Fitre (Sadaka-i Fıtır)" miktarı hakkında da kritik bir düzeltme yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 240 TL'nin asgari sınır olduğunu hatırlatan Yılmaztürk, "Belirlenen 240 lira taban fiyattır, bir üst sınırı yoktur. Maalesef bu rakam yanlış anlaşılıyor ve durumu çok iyi olanlar da bu alt sınırdan veriyor. Hâlbuki fitrenin aslı, kişinin bir günlük iki öğünlük yiyecek masrafıdır. Örneğin; günlük 1.000 TL'lik gıda tüketen birinin 240 TL fitre vermesi vicdanen doğru olmaz. Ne yiyorsak, hangi standartta yaşıyorsak onun üzerinden fitre vermeliyiz. Fitre bir baş sadakasıdır, kişiyi manen sigortalar. Herkesi kendi günlük mutfak masrafını ölçü alarak fitresini belirlemeye davet ediyorum” dedi.

Bugün Berat Kandili Haber

Bugün Berat Kandili

İslam alemi için rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin habercisi olan Berat Kandili, 2 Şubat Pazartesi günü (bugün) idrak ediliyor. "Kurtuluş, af ve arınma" anlamlarına gelen bu mübarek gece, on bir ayın sultanı Ramazan’ın yaklaştığını müjdeleyen en önemli zaman dilimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Müslümanlar, bu özel gecede ellerini semaya açarak tövbe ve dua ile manevi atmosferden istifade edecek. Yalova İl Müftülüğü, Berat Kandili’nin manevi coşkusunu yaşatmak ve vatandaşları aydınlatmak amacıyla il genelindeki camilerde akşam ve yatsı namazı arasında gerçekleştirilecek kapsamlı programlar hazırladı. Planlanan programlar çerçevesinde din görevlileri, camilerde cemaatle buluşarak gecenin anlam ve önemine dair vaazlar verecek ve dualar edilecek. Bu kapsamda Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Merkez Camii’nde vatandaşlarla bir araya gelerek kandil programını icra edecek. Müftülük tarafından belirlenen program akışına göre; İl Müftü Yardımcısı Dr. İhsan Kara Fatih Camii’nde, İl Müftü Yardımcısı Rahmi Sancar ise Gaziosmanpaşa Camii’nde kürsüde olacak. Ayrıca kentin farklı noktalarındaki camilerde görevli vaizler tarafından irşat faaliyetleri yürütülecek. Vaiz Muhammet Aydın Çınarlı Camii’nde, Vaiz Halim Yazıcıoğlu Abdülhamit Han Camii’nde ve Vaiz M. Sönmez Bayraktar Bahçelievler Camii’nde cemaate hitap edecek. Yalovalıların yoğun ilgi göstermesinin beklendiği gecede, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla Berat Kandili'nin manevi huzuru tüm şehirde hissedilecek.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.