Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uluslararası Kadın Ve Toplumsal Gelişim Derneği

Uluslararası Kadın Ve Toplumsal Gelişim Derneği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uluslararası Kadın Ve Toplumsal Gelişim Derneği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

KATFA- DER’den market çalışanı kadına saldırıya sert tepki Haber

KATFA- DER’den market çalışanı kadına saldırıya sert tepki

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği tarafından yapılan açıklamada “Yalova'da bir markette çalışan genç kadının, erkek arkadaşı tarafından uğradığı şiddet ve müdahale etmeye çalışan bir vatandaşın bıçaklanması, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ne denli vahim boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu olay, sadece bireysel bir suç değil; aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ataerkil zihniyetin ve yetersiz önleyici politikaların bir sonucudur. Kadınlar, kamusal alanda dahi güvende hissetmemekte, şiddet tehdidiyle karşı karşıya kalmaktadır” denildi. KADINA ŞİDDET SİSTEMATİK BİR SORUN “Kadına yönelik şiddetin münferit olmadığını biliyoruz. Bu tür olaylar, sistematik bir sorunun yansımasıdır ve toplum olarak bu sorunun karşısında durmamız gerekmektedir. 2025 yılının ilk altı ayında Türkiye'de en az 336 kadın cinayeti işlendi ve 145 kadın şüpheli şekilde toplamda 481 kadın hayatını kaybetti” diye devam eden açıklamada “Bu veriler, kadına yönelik şiddetin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını ve kadınların yaşam haklarının ne denli tehdit altında olduğunu gözler önüne seriyor. Kadınların büyük bir kısmı, en güvende olmaları gereken yerlerde, yani kendi evlerinde ve çoğunlukla tanıdıkları erkekler tarafından öldürülüyor. Bu tablo, kadına yönelik şiddetin münferit olaylar olmadığını, sistematik bir sorun olduğunu ve acil önlemler alınması gerektiğini gösteriyor. Kadınların yaşam hakkını korumak için etkin yasal düzenlemeler yapılmalı, var olan yasalar etkin bir şekilde uygulanmalı ve toplumun her kesimi bu konuda duyarlı olmalıdır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, sadece kadınların değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Yetkilileri, şiddeti önleyici politikaları güçlendirmeye, failleri etkin bir şekilde yargılamaya ve kadınların güvenliğini sağlamaya davet ediyoruz. Ayrıca, toplumun her kesimini, kadına yönelik şiddete karşı duyarlı olmaya ve bu konuda aktif rol almaya çağırıyoruz. Kadınların yaşam hakkı, temel insan hakkıdır ve hiçbir gerekçe ile ihlal edilemez. Bu tür olayların son bulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz” sözlerine yer verildi.

KATFA-DER Çınarcık’ın tarihini yerinde tanıdı Haber

KATFA-DER Çınarcık’ın tarihini yerinde tanıdı

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), Yalova'nın ilçelerini daha yakından tanıtmayı amaçlayan İlimizi Tanıyoruz Projesine Çınarcık ziyaretiyle devam etti. Program kapsamında dernek üyeleri, ilçenin tarihi ve kültürel alanlarını gezerek bilgi aldı. Çınarcık Belediyesi tarafından görevlendirilen Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Emre Tezakar rehberliğinde gerçekleştirilen gezide, dernek üyeleri ilçeyi yakından tanıma fırsatı buldu. Gezi boyunca Çınarcık merkezi, Şenköy, Kocadere Şehitliği ve Teşvikiye sosyal tesisleri ziyaret edildi. KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, geziye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir zamanlar İstanbul’a deniz yoluyla su taşınan limanı görmekle başladığımız gezimiz, adeta tarihin sayfalarında yapılan bir yürüyüş gibiydi. Çınarcık’ın her köşesinde bir hikâye, bir iz var. Bu zenginliği yerinde görmek, bizler için çok kıymetliydi” dedi. Gezi programının ikinci durağında Şenköy ve buradaki tarihi ticaret limanı ile deniz feneri ziyaret edildi. Limanda zeytincilik, zeytinyağı üretimi ve ticari geçmiş hakkında bilgi verildi. Kocadere ve Kocadere Şehitliği ziyareti esnasında ise katılımcılar duygusal anlar yaşadılar. Teşvikiye’deki sosyal tesislerde yemek molası veren grup, program sonunda ise Çınarcık merkezini gezerek tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi’nde çay içti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.