Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TEKNOFEST başvuru süresi uzatıldı Haber

TEKNOFEST başvuru süresi uzatıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ile teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 30 Eylül ile 4 Ekim 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sunmayı hedefleyen festival kapsamında organize edilen teknoloji yarışmalarına daha geniş katılım sağlanabilmesi amacıyla başvuru sürelerinde uzatmaya gidildi. Yalova Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre tüm yarışmaların yurt içi başvuruları 28 Şubat 2026 tarihine kadar sürecek olup listede yer alan yarışmalar yurt içine ek olarak yurt dışı başvurularına da açık tutulacak. Açıklanan yeni takvim doğrultusunda bu yarışmaların yurt dışına ait son başvuru tarihi ise 15 Mart 2026 olarak güncellendi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalova Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın, kentteki gençleri milli teknolojilerin geliştirilmesi sürecine dâhil etmeyi amaçladıklarını belirtti. Yalovalı gençlerin bu heyecana ortak olması gerektiğini vurgulayarak takımlara çağrıda bulunan Aydın, "Bakanlığımızın öncülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST, kritik alanlarda yerli ile milli teknolojilerin üretilmesini teşvik etmektedir. Gençlerimizin yenilikçi projeleriyle bu büyük platformda yer alarak Yalova'mızı en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Başvuru süresinin uzatılması, hazırlıklarını henüz tamamlayamayan takımlarımız için çok değerli bir fırsattır." ifadelerini kullandı. Festivalin yarışma kategorileri hakkında da bilgilendirme yapılarak uluslararası başvuruya açık olan alanlar kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda teknoloji tutkunları biyoteknoloji inovasyon, blokzincir, çelikkubbe hava savunma sistemleri, çip tasarımı, dikey inişli roket, elektronik harp, insansız kara ile deniz araçları, sağlıkta yapay zeka, kuantum teknolojileri gibi pek çok farklı branşta projeleriyle yarışabilecek. Başvurulara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak isteyen adayların festivalin resmi internet adresi üzerinden yarışma şartnamelerini inceleyerek kayıt işlemlerini hızla tamamlayabileceği bildirildi.

Selçuk Bayraktar’ın Yalova’ya gelmesi bekleniyor Haber

Selçuk Bayraktar’ın Yalova’ya gelmesi bekleniyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen TEKNOFEST Drone Şampiyonası, bu yıl da teknoloji tutkunlarını Yalova’da buluşturacak. 2. etap yarışları, 2-3 Ağustos 2025 tarihlerinde Yalova Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Şampiyonaya, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da katılabileceği belirtiliyor. Vakıf kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bayraktar’ın şampiyonayı yerinden takip etmek üzere Yalova’ya gelmesi bekleniyor. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil. GÖKYÜZÜ ŞÖLENE HAZIRLANIYOR TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası, STM’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor ve festivalin en çok ilgi gören etapları arasında yer alıyor. Yarışma boyunca takımların hız, dayanıklılık ve manevra kabiliyetleri kıyasıya test edilecek. Etkinlik programı şöyla; 2 Ağustos 2025 Cumartesi 10.00 – 10.30: Açılış Töreni 10.30 – 12.00: Sıralama Uçuşları 12.00 – 13.00: Öğle Arası 13.00 – 18.00: Sıralama Uçuşları 3 Ağustos 2025 Pazar 09.30 – 12.30: Sıralama Uçuşları 12.30 – 13.00: Öğle Arası 13.00 – 18.00: Sıralama Uçuşları 18.00 – 18.30: Ödül Töreni Yalova, bu hafta sonu teknoloji ve havacılık tutkunlarını ağırlamaya hazırlanırken, Selçuk Bayraktar’ın olası ziyareti de şimdiden heyecana neden oldu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.