Uzmanlar Koleji öğrencileri afet bilinci kazandı
Yalova Uzmanlar Koleji, öğrencilerine afet bilincini kazandırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. MAG AME Derneği iş birliğiyle düzenlenen programda 9. sınıf öğrencileri için yangın, deprem ve ilk yardım tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikat kapsamında öğrenciler; afet anında doğru davranış biçimlerini, ilk yardımın temel kurallarını ve yangın esnasında yapılması gerekenleri teorik ve aynı zamanda da uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.
Böylece gençler, karşılaşabilecekleri olağanüstü durumlara karşı bilinçlendirildi.
‘’AFET BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞTA KAZANILIRSA, HAYATA DOKUNUŞU BÜYÜK OLUR’’
Okul yönetimi yaptığı açıklamada, “Afet bilinci küçük yaşta kazanılırsa, hayata dokunuşu büyük olur. Öğrencilerimizin bilinçli ve hazırlıklı bireyler olarak yetişmesinden gurur duyuyoruz. Katkılarından dolayı MAG AME Derneği’ne teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. Uzmanlar Koleji’nin bu çalışması, öğrencilere hem güvenlik hem de toplumsal sorumluluk bilinci kazandırması açısından büyük önem taşıdı.
Murat Can Aytemur