Dönem sonu kültür, sanat ve sosyal faaliyetleri başladı
Yalova genelindeki tüm okullarda, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılının sona ermesine sayılı günler kala Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin akademik süreçlerin yorgunluğunu atmaları, okul ortamında keyifli vakit geçirmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla hayata geçirilen uygulama, Yalova’da da renkli görüntülere sahne oluyor.
Hafta boyunca okullarda ders kitaplarının yerini bilgi yarışmaları, yetenek paylaşım saatleri, hitabet oyunları, görsel sanat atölyeleri, bilimsel sergiler ve sportif müsabakalar aldı. Öğrenciler, kermeslerden koro çalışmalarına, gezi programlarından komedi saatlerine kadar geniş bir yelpazede düzenlenen organizasyonlara katılım sağlıyor.
Okullardaki bu dinamik süreci yerinde gözlemleyen ve çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, faaliyetlerin eğitimdeki bütüncül yaklaşıma hizmet ettiğini vurguladı. Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerimizin sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinlikler okullarımızda başladı. Birbirinden renkli ve anlamlı faaliyetlerle öğrencilerimiz hem yeteneklerini sergiliyor hem de öğrenmenin keyfini yaşıyor. Bu hafta sayesinde çocuklarımız paylaşmayı, birlikte üretmeyi ve kültürel değerlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor" ifadelerini kullandı. Dönem sonu faaliyetlerinin karne gününe kadar devam edeceği bildirildi.