Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSAK'tan eğitim seferberliği çağrısı

6 Şubat Depremi’nin birinci yıldönümünde Hatay’a giderek incelemelerde bulunan ve Yalova’ya döner dönmez olası bir Marmara Depremi’ne karşı alınabilecek önlemler hakkında çalışmalara başlayan Yalova Sivil Arama Kurtarma Ekibi, eğitim seferberliği çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 06:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 06:25
Kaynak: Murat Can Aytemur
YSAK'tan eğitim seferberliği çağrısı

’Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’un çabası asla inkar edilemez’’

Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği (YSAK) arama kurtarma çalışmalarında tüm şehri eğitim almaya ve bilinçlenmeye davet ettiğini belirtti. 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak görülen depremin yıl dönümünde Hatay’da incelemelerde bulunan YSAK başkanı Barbaros Kibar ve ekibi Yalova’ya döner dönmez ilk iş kolları sıvadı ve olası bir Marmara Depremi’ne karşı yapılabilecekler konusunda çalışmalara başladı. Kibar sözlerinde ilk olarak, ‘’Afet bölgesinde yaptığımız incelemelerde ve gözlemlerimizde canlı bir şekilde en kazlarda bazı tecrübeler edindik. Bizler YSAK olarak Hatay’da beş günlük çalışma sonucunda bölgeyi tamamen gezdik ve gördük, birçok yıkılmayı bekleyen hasarlı binaları inceledik ve bu hasarlı binalardan sağ çıkmayı başaran insanlarla depremin sonrasında yaşanan bütün olumsuz durumları dinledik ve tek tek not alarak şehrimiz için yapmamız geren çalışmalara bu notları da ekledik’’ dedi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un kentsel dönüşüm konusuna gösterdiği çabaya değinen Kibar sözlerine, ‘’ Yalova Belediye Başkanımız Sn;Mustafa Tutuk’un Yalova için kentsel dönüşüm konusunda verdiği çaba asla inkâr edilemez ve sonuna kadar desteklenmelidir ancak tüm şehirde kentsel dönüşümün tamamı gerçekleşene kadar da olası bir felaket durumunda yaşanabilecek kötü senaryoya karşı da artık halkımızın bire bir bilinçlenmesi konusunda bizler sorumluluk almaktan çekinmediğimizi belirtmek istiyorum’’ diye belirtti.

 

‘’Acil olarak hazırlık gerekiyor’’

Sözlerine devam ederken olası bir Marmara Depremi’ne karşı alınması gereken önlemler ve hayata geçirilmesi gereken çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan YSAK Başkanı Barbaros Kibar vatandaşın mutlaka elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti ve sözlerinde, ‘’ Marmara depremi için çok acil olarak şehrimizde büyük bir hazırlık gerektiğinin bilincindeyiz. Bizler şehrimizde YSAK arama kurtarma ekibi olarak gönüllülük esasına dayalı olarak görev alıyor tüm hemşerilerimizi de bu ekibin içinde yar almaya davet ediyoruz. Evet, herkes enkaz içerisine girecek diye bir kural yok ama bizlerin insan gücüne ve desteğine de ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyoruz. Arama Kurtarma Eğitimlerinin de özellikle ve özellikle devletimiz tarafından resmi olarak görevlendirilen AFAD koordinatörlüğünde alınması konusunda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Arama Kurtarma eğitimi ve afet farkındalık eğitimi sadece AFAD tarafından verilmektedir. Bizler de dernek olarak düzenli bir şekilde AFAD ile ortak bir şekilde omuz omuza çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler YSAK olarak Şubat ayında büyük bir eğitim programı hazırlığı içinde olduğumuzu bildirmek ve tüm hemşerilerimizi bu eğitimde bizlerle beraber seferber olmaya davet ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.