Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenimahalle’de toplu açılış töreni gerçekleşti

Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Yenimahalle Köyü’nde Yalova İl Özel İdaresi tarafından yapılan Köy Konağı, Köy Meydan ve Çevresi Projesi ve birçok yatırımın toplu açılış töreni gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yenimahalle’de toplu açılış töreni gerçekleşti

Yalova İl Özel İdaresi, Termal ilçesinin Yenimahalle Köyü’nde hayata geçirdiği Köy Konağı Projesi, Köy Meydan ve Çevresi Projesi, parke taş yol ve diğer yatırımlarının açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışa Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Termal Belediye Başkanı H.Sinan Acar, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Erhan Dede, MHP Yalova Milletvekili Adayı Namık Öz, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Adayı Ertan Şener, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri ve Yenimahalle sakinleri katıldı. Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Yenimahalle Köy Muhtarı Mehmet Baş, yatırımlar için yetkililere teşekkür etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdiği bir açılış konuşması yaptı.
“9 milyonluk yatırımı Yenimahalle Köyümüzün hizmetine sunduk”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Özel İdare olarak muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile el ele vererek kırsal alanda yaşam kalitelerimizi yükseltmeye yönelik köy konağı projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Köy konakları mahalle kültürümüzün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ilişkilerinin devam etmesi, vatandaşlarımızın cenaze, düğün, toplantı gibi çeşitli cemiyet ve faaliyetlerine, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçladığımız projelerimizdir. Az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz toplam 675 m² alana sahip köy konağımızda zemin katta Kur’an kursu, muhtarlık odası, köy kahvesi, birinci katta ise Kur’an kursları, el sanatları odası, spor kulübü odası ve balkon terası yer almaktadır. Ayrıca zemin katta mutfağı içerisinde yer alan yemekhane bulunmaktadır. Köy konağımızın yanı sıra köyümüze yakışır bir köy meydanı ve çevre düzenlemesi projesi de hayata geçirdik. 650 m² alanda aydınlatma, çevre duvarı, korkuluk ve beton zemin iyileştirmesi gerçekleştirdik. Kullanım açısından tehlike arz eden bozuk olan yolumuzu ıslah ederek 1400 m² parke taş yolu halkımızın kullanımına sunduk. Bu zamana kadar Yenimahalle Köyümüze son bir yıl içerisinde 9 milyon TL’lik yatırımı Özel İdaresi olarak gerçekleştirdik. Köyümüze ve Yalova’mıza hayırlı olsun diliyorum.”


Turizmin kapısı Yenimahalle
Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel konuşmasında, “Biz Yalova İl Genel Meclisi olarak seçildiğimiz ilk günden itibaren şu hususu kendimize rehber edindik; Yalova, Türkiye’nin en küçük ili. Köy sayısı bakımından da en az köye sahip olan il. Dolayısıyla bizler, şehirde olan imkanların aynısının köyde olması için bir gayret ve mücadele içerisinde olduk. Bu anlamda pek çok alanda vizyon projeler geliştirmeye gayret ettik. Bugün açılışını yaptığımız Yenimahalle Köy Konağı, bu projelerden en önemlisi. Yenimahalle bizim için son derece önemli. Termal ilçemizin girişinde bulunan, turizmin kapısı. Termal’in ve Yenimahalle’nin turizm vizyonuna uygun bir tasarımda olmasına gayret ettik. Yapmak bizden, onu korumak, geliştirmek Yenimahalle halkından” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
“AK Parti’nin farkı bu”
AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol da konuşmasında, “Tabelada köy konağı yazıyor ama büyük bir kompleks bu. Kadın vekil olarak beni en çok mutlu eden, kadınlarımıza yönelik yapılan dikiş kursu, el sanatları ve çocukları ile alakalı da eğitimler için odaların olması. Gördüğünüz gibi AK Parti iktidarı ile birlikte artık İl Özel İdareleri sadece köylere yol getirmek değil, büyük eserler inşa ediyorlar her tarafa. AK Parti’nin farkı bu” dedi ve projelerde emek verenlere teşekkür etti.
“Bu eserler sadece beton ve çimentodan ibaret değil”
AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş törende yaptığı konuşmada, “Bugün köyümüze çok güzel bir eseri hep birlikte kazandırıyoruz. Buluşmalarımızı bundan sonra bu meydanda gerçekleştireceğiz. Burayı yaşayan bir mekan haline getirmek hepimizin üzerine bir vazife. Zira bu eserler sadece beton ve çimentodan ibaret değil, buraya ruh katacak olan bizim gayretimiz. Spor faaliyetleri ile kültür faaliyetleri ile kırsal kalkınmanın tüm boyutlarının Yalova’mızda yaşanması için el birliği ile çalışıyoruz. Siyasi parti fark etmeksizin, bu süreçlerin hepsine destek olan il genel meclis üyelerini yürekten kutluyorum. Yalova’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duaları eşliğinde kurdele kesimi yapıldı. Yemek ikramının ardından tören sona erdi.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.