Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Onaylı Randevu Sistemi Yalova’da etkisini gösterdi

Sağlık Bakanlığının yeni uygulaması olan “MHRS onaylı randevu” sistemi ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde randevularına gitmeyenlerin sayısında azalma görüldü. Haziran ayının ilk haftasında 950 kişi randevusuna gitmedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 11:21
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yeni Onaylı Randevu Sistemi Yalova’da etkisini gösterdi

“Bu hafta acilde 4620 kişi muayene edildi”

13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla uygulamaya geçirilen onaylı randevu sistemi ile boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için değerlendiriliyor. Yalova’da böylelikle randevuya gelmeyen hastaların istatistik verilerinde düşüş yaşandı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılan poliklinik hizmetlerinin istatistik verilerini açıkladı; toplamda 950 kişi almış olduğu hastane randevusuna gitmedi. Acil Servis Hizmetlerinde ise bu 5 günlük süreçte muayene sayısı 4620 kişiyi buldu.

“İç Hastalıkları Polikliniği en çok randevu alınan bölüm oldu”

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3- 7 Haziran tarihleri arasında yapılan poliklinik hizmetlerinin istatistik verilerine göre 5 gün içerisinde MHRS için ayrılan 9302 kişilik kapasite içerisinde, MHRS uygulamasından 8337 kişi hastane randevusu aldı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin paylaştığı tabloya göre; Toplamda 23.645 kişinin muayene edildiği, ancak 950 kişinin randevu saatinde hastaneye gitmediği ortaya çıkıyor. En çok randevu alınan bölümün İç Hastalıkları Bölümü olduğu belirtilirken, bu bölüme 1675 kişinin randevu aldığı, ancak 68 kişinin randevusuna gitmediği kaydedildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.