Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı sağlıkçılar İsrail’i lanetledi

İsrail’in Gazze’de masum sivilleri ve hastaneleri bombalamasına Yalovalı sağlıkçılar da kayıtsız kalmadı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen’e bağlı çok sayıda sağlıkçı İsrail’i lanetledi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı sağlıkçılar İsrail’i lanetledi

Sağlık-Sen Yalova Şubesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti. Sağlık-Sen adına açıklamayı sendikanın Yalova İl Başkanı Halil İbrahim Özer okudu. Çok sayıda sağlıkçının yanı sıra vatandaşların da destek verdiği açıklamada İsrail’in kadın, çocuk demeden, hiçbir ahlaki ve hukuki kurala uymadan Gazze’de soy kırım gerçekleştirdiğini söyledi. Gazze’de sağlık sisteminin de iflas ettiğini belirten Özer, “Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür.

İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor. Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Gazze’de şu anda sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. Gazze’de hastane yok. İlaç yok. Doktor yok. Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz. Ölüme mahkûm edilmiş durumda. İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur. Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. Katil İsrail’in hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.