Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YALOVA’YI TURİZM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yalova’nın depremle anılmaması gerektiğini, turizm potansiyelini artırmak için çalışacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“YALOVA’YI TURİZM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Yalova’ya geldi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Halk Buluşması’ adı altında düzenlenen mitingde meydanı dolduranlar, İmamoğlu çiftçini coşkuyla karşıladılar. Miting öncesinde ise Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları sahneye davet edilerek halkı selamladılar. CHP Yalova Milletvekili adayları Tahsin Becan, Mehmet Gürel ve Yasemin Fazlaca da el ele çıktıkları sahnede birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Ardından Yalovalılara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yalova’nın 1999’dan sonra depremle anıldığını ifade etti. “Yalova’yı depremle anmak istemiyoruz. Yalova’yı güzellikleriyle anmak istiyoruz. Yalova’yı Termal’iyle, deniziyle, doğasıyla anmak istiyoruz” diyen İmamoğlu, Yalova’nın turizm şehri olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İmamoğlu, Yalova’nın İstanbul’a yakın olmasının avantaj olduğunu vurgulayarak, “Yalova’yı İstanbul’un cazibe merkezi haline getireceğiz. Yalova’ya gelen turist sayısını artıracağız. Yalova’ya yatırım yapacak iş insanlarını destekleyeceğiz. Yalova’ya daha çok hizmet götüreceğiz” dedi.

“Ben bu görevi milletten aldım”

İmamoğlu, konuşmasında ayrıca CHP’nin cumhurbaşkanlığı yardımcısı adaylığına da değindi. “Ben bu görevi milletimden aldım. Ben bu görevi yaparken milletimin çıkarlarını koruyorum. Ben bu görevi yaparken ülkemin geleceğini düşünüyorum” diyen İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı yardımcısı olması halinde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağını iddia etti.

Salman’a selam gönderdi

İmamoğlu konuşmasının devamında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra Yalova Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olan fakat aday gösterilmeyen Vefa Salman’a selam gönderdi. Yalova Belediyesi’ndeki 20 milyon liranın üzerindeki yolsuzluk davası nedeniyle görevden uzaklaştırılan Salman’a destek veren İmamoğlu, “Ona yapılan haksızlıkları da bertaraf edecek düzenin hak, hukuk adalet düzenine dönüşeceği bir düzeni Yalova’da hakim kılacağız. 14 Mayıs’ta milletin vicdanı galip gelecek. Adalet yerini bulacak, Yalova gerçek anlamda huzura erişecek” dedi.
Yalova’da yaşadım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında Yalova’da yaşadığına da vurgu yapmayı ihmal etmedi. 80’li yıllarda babasının Yalova’ya yerleştiğini hatırlatan İmamoğlu, “1980’li yıllarda ailemin bu tarafa ilk adım attığı yer Yalova’ydı. Uzun yıllar Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yaşadım ben. Sonra İstanbul’da yaşamaya başladım ama Yalova ve Çiftlikköy’e olan ilgim hep devam etti. Çok güzeldir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.