Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Kaya, Altınova’nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova ilçesine giderek Çabankale ve Civetot (Kibatos) Kalesi su altı kazı çalışmalarını inceledi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Valisi Kaya, Altınova’nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı

Yalova Valisi Dr. Kaya, Altınova’da bir dizi incelemede bulundu. Kenti tanımak adına çalışmalara başlayan Kaya, ilçede ilk olarak Civetot (Kibatos) Kalesi su altı kazı çalışmalarında elde edilen materyallerin yer aldığı kazı evini ziyaret etti. Vali Kaya, burada Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sualtı Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Gündüz'den bilgi aldı.

İlginizi  Çekebilir... Yalova Yeni Valisine Kavuştu

Kaya, daha sonra Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Burada Türkiye’de ilk olan kivi sucuğu ve yöresel ürünlerin tadına bakan Vali Kaya, kadınlara çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Ardından tarihi Deniz Feneri’nde incelemede bulunan Kaya, Çabankale kazı alanında Çobankale Kazı Başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin’den bilgi aldı.

Daha sonra Çobankale Kazı Evini ziyaret eden Kaya, burada tarihin bilinen ilk hashtag sembolünün yer aldığı seramiğini de görme fırsatı buldu. Ardından bir açıklamada bulunan Vali Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı ciddi destek verdiği bu çalışmalardan dolayı kutladı. Kaya, Altınova ilçesinde Hersek Lagünü’nün de önemli bir değer olduğunu söyledi.

Tarihi iki deniz fenerinin yan yana bulunduğu tek yer olan Hersek burnundaki müze çalışmalarını da incelediklerini söyleyen Vali Kaya, “Bugün gezdiğimiz hem deniz fenerindeki yapılmış olan çalışmalar, hem de buradaki kaledeki yapılış olan çalışmalarda Altınova Belediye Başkanımızın çok ciddi destekleri var. Bugün ayrıca kadın kooperatifimizin ürettiği ürünleri de yerinde görmüş olduk. Son derece mutlu oldum, bir kadın olarak gurur duydum. İnanılmaz şeyler ortaya çıkarmışlar. Biz de bu çalışmaları bundan sonraki süreçte destekleyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.