Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Ankara’da düzenlenen Valiler Toplantısına katıldı. Toplantıda, 81 ilin valileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak İdareciler Gününü kutladı. Erdoğan, valilere teşekkür ederek, devlet geleneğinin önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 11:46
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Ankara’da düzenlenen Valiler Toplantısına katıldı. Toplantı, “10 Ocak İdareciler Günü” dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valilere hitaben bir konuşma yaptı. Devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür ederek, 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik eden Erdoğan, “Türkiye, binlerce yıllık devlet geleneği içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yaşatabilen bir ülkedir. Mülki idare teşkilatımız, bu geleneğin hem sahibi hem uygulayıcısı olarak devlet ve millet hayatımızda önemli bir konuma sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, Türkiye’nin son 19 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, devletin millete hizmet etme anlayışının güçlendiğini, demokrasinin, hukukun, adaletin, insan haklarının, özgürlüklerin, refahın, güvenliğin, savunmanın, sağlığın, eğitimin, ulaşımın, enerjinin, tarımın, sanayinin, turizmin, kültürün, sporun, gençliğin, kadının, engellinin, yaşlının, çocuğun, ailenin, kısacası her alanda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir konuşma yaptı. Yerlikaya, tarihte iz bırakmış düşünürlerin, bilgelerin ve devlet yöneticilerinin yazdıkları eserlerin, siyasetnamelerin zaman değişse de hep aynı hakikati ve hikmeti söyleyip ve öğütlediğini anımsattı. Yerlikaya, “600 yıllık çınarımız Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunda, Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e vasiyetinde söylediği o söz: Devlet tasavvurumuzun mihengi olmuştur: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ İşte bu anlayıştan hareketle tarihe şöyle bir baktığımızda büyük devletlerin tamamının milletiyle bütünleşmiş ve kenetlenmiş devletler olduğunu görürüz. Ezcümle, bütün mesele her şey bitip gittiğimizde, gök kubbede hoş bir sadâ ve hatıralarda hayırla anılacak izler bırakmaktır. Unutmayınız, ziyaret ettiğiniz bir eve sadece siz değil, devletimiz gitmiş oluyor, dokunduğunuz bir omuz, tuttuğunuz bir el devletle temas etmiş oluyor.” sözlerini kullandı.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 il valisi ve mülki idare amirleri katıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.