Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesinde 300 keklik doğaya bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde 300 keklik doğaya salındı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 06:51
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesinde 300 keklik doğaya bırakıldı

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için toplumun bilinçlendirilmesi ve yaban hayatı kaynaklarına en yakın mesafede bulunan kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarla bağ kurabilmesi amacıyla salım programlarını sürdürüyor.

Rektör Bahçekapılı ve Yalova DKMP Müdürü Algan katıldı.

Bu çerçevede Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2024 yılı salım programında Yalova için toplam 600 adet keklik tahsis edildi. Kekliklerden 300’ü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde doğaya salındı. Diğer 300 keklik ise farklı alanlarda doğaya bırakıldı.

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesindeki etkinliğe Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan katıldı. Keklikleri kendi elleriyle doğaya bırakan Rektör Bahçekapılı, doğal yaşam alanında türlerin zenginleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.