Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova TUFAG halk dansları festivali coşkuyla başladı

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü (TUFAG) gerçekleştirilen 36. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova TUFAG halk dansları festivali coşkuyla başladı

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü (TUFAG) tarafından düzenlenen 36. Uluslararası Halk Dansları Festivali, büyük bir katılımla başladı. Yalova Deprem Anıtı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile festival coşkusu yaşandı. Bosna Hersek, Endonezya, Hırvatistan, Gürcistan, Hindistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Meksika ve Sırbistan'dan gelen halk dansları ekipleri, Yalova Deprem Anıtı'ndan başlayarak Gazipaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kortej yürüyüşünün ardından halk dansları ekipleri, Gazipaşa Caddesi'nde bulunan Mini Amfi Tiyatro'da Yalova halkıyla buluştu. TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, katılımcılara "Hoş geldiniz" diyerek festivalin açılış konuşmasını yaptı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, belediye başkanı yardımcıları ve Yalova halkının da katıldığı açılışta, halk dansları ekipleri muhteşem performanslarını sergiledi ve Yalova halkının coşkulu alkışlarıyla desteklendi. Gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Halk dansları ekipleri, hafta boyunca Çiftlikköy, Termal ve Altınova ilçelerinde de gösterilerini sergileyecek. Festival, 6 Temmuz Perşembe günü saat 21:00'de Yalova Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan 24. Altın Karanfil 2023 Halk Dansları Yarışması'nın ardından sona erecek.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.