Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın seçmen sayısı belli oldu

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Yalova genelinde 594 sandık kurulacak. 204 bin 786 seçmen de oy kullanacak

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’nın seçmen sayısı belli oldu

Seçmen ve sandık sayıları netleşti
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hazırlıkları sürüyor. Seçim günü seçmenlerin kullanacakları oy pusulaları da Yalova’ya ulaşmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak olan ve üzerinde cumhurbaşkanı adaylarının resimlerinin ve altında da oy bölümünün yer aldığı birleşik oy pusulaları Yalova Adliyesi’ne teslim edildi. Önümüzdeki günlerde milletvekili seçimlerinde kullanılacak olan oy pusulalarının da Yalova’ya ulaşması bekleniyor. Oy pusulaları 14 Mayıs’ta seçim sandıklarının kurulacağı noktalara ulaştırılacak.
Öte yandan Yalova’da oy kullanacak olan seçmen sayısı da netleşti. Verilere göre Yalova il merkezi ve ilçelerde toplamda 204 bin 786 seçmen oy kullanacak. Cezaevi ve seyyar sandıklar dahil il genelinde 594 sandık kurulacak. Sandıklar sabah saat 08.00 itibarı ile oy kullanma işlemlerine açılacak ve akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek. Oy kullanma işleminin sona ermesi sonrasında sandıklar Yalova Adliyesi’ne götürülecek ve oy sayım işlemleri başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.