Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALOVA’NIN EN BÜYÜK CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI

Yalova’nın en büyük camisi olacak olan Tuna Camisi’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İskele Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Yılmaz caminin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YALOVA’NIN EN BÜYÜK CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI

Yalova İDO İskelesinin yan tarafında yer alan 5 bin 871 metrekarelik alanda inşa edilecek olan Tuna Camisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Temel atma töreninin açılış konuşmasını Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İskele Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Yılmaz gerçekleştirdi. İstanbul’un fethinin yıl dönümünü kutlayan İskele Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Yılmaz, “Dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı mimarileri ile yükselen her cami bulunduğu yerin Müslüman yurdu olduğunu gökyüzüne haykıran birer abidedir. Bu anlamlı günde bizler de Müslümanlık tapusuna bir imza atmak ve güzel, hayırlı bir işe imza atıyoruz. Günlük yaklaşık 18 bin yolcu hareketliliğinin olduğu ve yakınında cami olmayan ilimize giden ve gelen yolcuların, bu bölgelerin ve Süleymanbey Mahallesi’nin cami ihtiyacını karşılayacak bir konuma camimizi yapıyoruz. Bugün temelini atacağımız Tuna Camimizin mimari tasarımları Altınova ilçemizdeki Hersekzade Ahmet Paşa Camisi ve il merkezimizde yer alan tarihi Rüstempaşa Camisi’nin mimarisinden esinlenilerek yapıldı. Derneğimize tahsisli 5 bin 871 metrekare alana sahip arsada, camimiz bin 293 metrekarelik oturum alanı 3 bin 792 metrekarelik yapı alanı, kapalı ve açık alanlarındaki 3 bin kişilik cemaat kapasitesi ile 49 metre uzunluğundaki 2 minaresi 22 metrelik kubbe çapı, derslikleri, okuma odası, 4 bin 500 metrekarelik meydan ve peyzaj düzenlemeleri ve diğer unsurları ile Yalova’ya yakışan bir eser olacak. Bu bakımdan hem inşaat alanı ve hem de arsa yüzölçümü olarak ilimizin en büyük camisi olacak.”


“Yapamazsınız dediler yaptık”

Caminin bağışçısı olan Yalova Grup adına ise Orbay Tuna bir konuşma yaparak böyle bir eseri Yalova’ya kazandıracak olmaktan duyduğu memnuniyeti vurguladı. Ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, “Camimizin inşa fikri ortaya atıldığında, bize, ‘olmaz o arsayı vermeyiz buraya cami yapamazsınız’ dediler. Arsayı aldık, imar uygulamasını yaptık. Sonra, ‘Ruhsat veremezsin’ dediler. Ruhsatını da verdik. Allah nasip ederse de 1 yıl içerisinde camimizi ibadete açıp ilimize güzel bir eser kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yalova Merkez Camisi İmam Hatibi Niyazi Atmaca Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün bir dua yaptırdığı caminin temeline ilk harcı koyacak olan butona ise duanın ardından caminin temeline ilk harcı koyan butona protokol üyeleri birlikte bastı. Caminin 1 yıl içerisinde tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

HABERHilal Baldemir

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.