Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam uyardı, ''Bunları yapabilirsin''

Olası bir Marmara Depremine karşı sık sık uyarılarda bulunan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam, yeni bir paylaşımda bulunarak vatandaşları eğitim almaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 09:16
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam uyardı, ''Bunları yapabilirsin''

Uzmanlar tarafından büyük bir depremin beklendiği söylenen Marmara Bölgesi’nde bulunan Yalova şüphesiz ki, 17 Ağustos 1999 Depreminde en çok zarar gören iller arasında yer almaktadır. Olası bir depremde yine etkinin büyük olacağı beklenen Yalova’da, tekrar aynı acıların yaşanmması adına sık sık uyarılarda bulunan Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, deprem sonrası ile alakalı açıklamalarda bulunarak vatandaşları, eğitim almaları konusunda uyardı ve MAG eğitimlerine katılabilecekleri konusunda bilgilendirdi.

Yalova’da bulunan kurum ve kuruluşlara eğitimler gerçekleştiren Yalova MAG-DER, eğitimlerine hız kesmeden devam edeceğini belirtirken, gönüllü olmak isteyen vatandaşların da eğitimlere katılarak olası bir depreme karşı farkındalık kazanabileceklerini açıkladı.

Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam konu ile alakalı olarak yapmış olduğu paylaşımda,

‘’ALIŞTIĞIN YAŞAM ALANI OLMAYACAK’’

‘’Deprem sonrası; sıcak yerde, elektriğin ve cep telefonunun olduğu, internetinin çektiği, koltuğunda televizyon seyretme, acıktığında hemen bir şeyler yapıp yemek gibi alıştığın yaşam olmayacaktır" ifadelerine yer verdi ve devamında ise, ‘’Afet planlarımızı hazırlayıp oluşacak riskleri azaltmak,

gerçekleri görerek oluşacak depremde arama kurtarma yapma bilgilerini kazanmak için.

Olası depremde bir can kurtarmak, insanlara yardım etmek için, MAG arama kurtarma eğitimlerine katılabilirsiniz’’ diye ekledi ve vatandaşları olası bir depreme karşı farkındalık kazanmaları adına, arama kurtarma eğitimlerine davet etti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.