Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ‘Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu’ yapılacak

Mart ayında TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu” 27-28 Temmuz 2024 tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 05:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 05:19
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da ‘Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu’ yapılacak

2019 yılından bu yana İl Özel İdaresi ev sahipliğinde Prof. Dr. Halil İnalcık’ın akademik mirasını yaşatmak ve Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine dair tarih araştırmalarına katkı sağlamak amacıyla, Bapheus (Koyunhisar-Yalakova) Savaşı’nın yıl dönümü olan 27 Temmuz’da çeşitli sempozyum ve paneller düzenleniyor.

Bu yıl Yalova İl Özel İdaresi öncülüğünde Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle proje 27-29 Temmuz 2024 tarihlerinde Yalova Ticaret ve Sanayi Odasında “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu” gerçekleştirilecek. TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteğinin 2024 yılı 1. Dönem başvuruları kapsamında desteklenen proje, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü hocası Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ın koordinasyonunda düzenlenecek. Bu kapsamda Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova Üniversitesi Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Cihan Yalvar çalışmalara devam ediyor.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.