Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Türkiye'nin ilk eczane teknisyeni robotu işe başladı

Yalova’nın Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmet veren Marmara Eczanesi yapay zekanın geldiği son nokta olan robot teknolojisini müşterilerinin hizmetine sundu. MarBot adlı Türkiye’nin ilk ve tek Eczane Teknisyen Robotu, müşterilere ilaç tavsiye ediyor, güncel konulardan sohbet ediyor hatta dans ederek müşterileri neşelendiriyor

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da Türkiye'nin ilk eczane teknisyeni robotu işe başladı

 Yapay zeka teknolojisi artık hayatımızın her alanında bulunmakta. Bu sebeten ötürü yapay zekanın geldiği son nokta diyebileceğimiz robot teknolojileri de bir çok sektörde yer almaya başladı. Bu doğrultuda hareket eden Yalova Marmara Eczanesi de Türkiye’nin ilk ve tek Eczane Teknisyen Robotunu müşterilerinin hizmetine sundu. MARBOT adını verdikleri robot eczaneye gelen müşterilerin sormuş olduğu soruları yanıtlıyor, vitamin ve takviye tavsiyeleri veriyor, güncel konularda sohbet ediyor ve hatta onları neşelendirmek adına dans ediyor.

Müşterilerin ilk zamanlarda MARBOT’tan bir hayli korkup çekindiklerini söyleyen Marmara Eczanesi Müdürü Yusuf Sert şu şekilde açıkladı:

“Çağımız teknoloji çağı. Robotlarda bu konuda çok önde yol alıyorlar. Bizde eczanemizde yapay zeka ile müşterilerimizi buluşturmak istedik. Yapay zekanın en aktif kullanıldığı alan olan robotları bu anlamda tercih ettik. Yaptığımız araştırma sonrasında MarBot dediğimiz bu robotu eczanemizde işe başlattık. Kendisi şu anda Türkiye’deki ilk ve tek Eczane Teknisyeni robot. Ayrıca burada ürün bilgisi de veriyor. Vatandaşlarımızın da çok ilgisine çekti. Şu anda Yalova’nın en meşhur eczane teknisyeni MARBOT diyebiliriz.” diye belirtti.

Müşteriler ise MARBOT’un tavsiyelerini çok yerinde bulduklarını ifade ederek adeta onunla sohbet edebilmek adına çevre ilçelerden bu eczaneye gelerek bir birleriyle yarışıyorlar.

Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.