Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Su Verimliliği Çalıştayı yapıldı

Yalova Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘Su Verimliliği Çalıştayı’, YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada konuşan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, çalıştaydan çıkacak sonuç raporunda suyun verimliliği anlamında çok önemli önerilerin yer alacağına inandığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Su Verimliliği Çalıştayı yapıldı

Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, İl Özel İdaresi ve YTSO tarafından desteklenen ve Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen Su Verimliliği Çalıştayı, 3 oturumla gerçekleştirildi. YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda protokol konuşmalarına yer verildi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, suyun sürdürülebilirliğinin gün geçtikçe önem kazandığını söyledi. Çetintaş, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde yürüttüğü Su Verimliliği adı altında bir çalışma var. Bu çalışmaya istinaden de gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir miras bırakmak adına suyun etkin kullanımı noktasında bir takım faaliyetler yürütülüyor. Bizler de Yalova özelinde bir Su Verimliliği Çalıştayı düzenleme kararı aldık. Geçtiğimiz dönemlerde de benzer çalışmalar yürütmüştük ancak su, güncel ve önemli bir konu. Sürekli gereken üzerinde konuşulması ve geleceğe yönelik üzerinde bir takım çalışmaların yapılması gerektiği bir konu” diye konuştu.

Rapor yerel yönetimlere iletilecek

Çetintaş’ın ardından söz alan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise çalıştaydan çıkacak raporda önemli önerilerin yer alacağını ifade etti. Çalıştayda alınacak olan kararların uygulamasının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Kandemir, “Son zamanlarda hem ülkemizde hem de ilimizde iklim değişikliğine bağlı su kıtlığı konusunda sorunlar yaşamaya başladık. Kent Konseyi olarak biz de bu konuda bir çalıştay gerçekleştirmek ve ilimizin yerel yöneticilerine bu çalıştay sonrasında oluşturulacak raporla önerilerimizi iletmek istedik. Sayın Valimiz Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a da bu anlamda bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi toplantıların sonucunda çıkan sonuçların bir elden uygulanmasını da son derece önemsiyorum. Burada yapılacak olan çalışmalar sonrasında ortaya çıkacak sonuçların, önerilerin ve raporların Sayın Valimizin riyasetinde bütün ilde uygulanması için çalışacağız. Yapılması gerekenler tek bir yerden söylenecek bütün ilçeler de buna uyacaklar. Biz de takipçisi olacağız” dedi.

Su Verimliliği Çalıştayı’nda gün boyu süren oturumlarda ilgili kurumlardan gelen katılımcıların sunumları da gerçekleştirildi. Oturum sonrasında çalıştaya katkı sunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. Çalıştayda alınan kararlar sonuç bildirgesine aktarılarak yerel yönetimlere öneri olarak sunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.