Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Mercek-19 operasyonu! 1.877 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 77 ilde gerçekleştirilen MERCEK-19 operasyonuna ilişkin detayları aktardı. Yalova’nın da aralarında olduğu 77 ilde silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 5 günlük operasyon düzenlendi. Operasyonda 1.877 silah ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 10:48
Kaynak: İHA
Yalova’da Mercek-19 operasyonu! 1.877 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçleri suçlularla mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Peş peşe düzenlenen operasyonlarla kaçakçılar, silah taşıyanlar ve çeşitli suçlarla aranan şahıslar kıskıvrak yakalanıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalova dâhil 77 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak 5 gün boyunca Mercek-19 operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

77 İLDE 2 BİN 89 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

77 ilde son 5 günde Silah Kaçakçılarına ve Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara yönelik “MERCEK-19” operasyonları düzenlendi.
Operasyonlar sonucu:
- 1.315 Ruhsatsız Tabanca,
- 154 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca,
- 53 Uzun Namlulu Tüfek,
- 355 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam:
- 1.877 Silah ele geçirildi.
- 2 bin 89 Şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hâkim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek.

316 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

- İlk 5 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ve gözaltına alınan şüpheliler;

- #Şırnak'ta Yasa Dışı Silah İmalatı ve Silah Kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda; Cizre ilçesinde durdurulan bir aracın çeşitli bölgelerine gizlenmiş halde bulunan;
- 32 çeşit toplamda 10 bin 488 silah parçası ve parçaları birleştirildiğinde seri numaraları bulunan 299 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

- #İstanbul'da 245 tabanca,
12 av tüfeği ele geçirildi. 316 şüpheli gözaltına alındı.

- #Adana’da 96 tabanca,
11 av tüfeği ele geçirildi. 122 şüpheli gözaltına alındı.

- #İzmir’de 68 tabanca,
12 av tüfeği ele geçirildi. 106 şüpheli gözaltına alındı.

- #Konya’da 43 tabanca, 29 av tüfeği ele geçirildi. 62 şüpheli gözaltına alındı.

- #Diyarbakır’da 56 tabanca, ️7 av tüfeği ele geçirildi. 143 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

1.877 KAÇAK SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

- İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından
İstanbul, Adana, İzmir, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Mersin, Samsun, Hatay, Balıkesir, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Çorum, Eskişehir, Batman, Malatya, Düzce, Afyonkarahisar, Denizli, Aksaray, Burdur, Muş, Rize, Tokat, Aydın, Nevşehir, Uşak, Giresun, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Niğde, Şırnak, Yalova, Ağrı, Trabzon, Adıyaman, Erzurum, Ordu, Edirne, Van, Çankırı, Kilis, Kırklareli, Zonguldak, Çanakkale, Isparta, Sivas, Tunceli, Bilecik, Bingöl, Bolu, Siirt, Yozgat, Amasya, Gümüşhane, Hakkâri, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzincan ve Sinop’ta düzenlenen “MERCEK-19” operasyonlarında evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 1.877 silah ele geçirildi.



Operasyonları koordine eden Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Hilal Baldemir

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.