Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da kasaplarda kurban yoğunluğu

Yalova’da kurbanlarını kesen vatandaşlar kurban kesiminin ardından kurban etlerine kıyma çektirmek için kasapların yolunu tuttu

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 12:51
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da kasaplarda kurban yoğunluğu

Geçtiğimiz Kurban Bayramlarında olduğu gibi bu bayramda da kasaplar yoğun çalıştı. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar etlerini maddi durumu yeterli olmayan kişilere dağıtırken, geri kalan etleri kıyma çektirmek için kasaplara gittiler.

Yalovalı kasaplar, “Kurban Bayramı’nda bu sene de yoğun çalışıyoruz. Kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar, bayram boyunca kuyruklar oluşturdu. Bayramın sona ermesine rağmen hala yoğun çalışmamız devam ediyor. Çok yorulduk. Sadece kıyma çekmedik, buraya hayvanı işlemeye getiren de oldu, sucuk yaptırmak isteyen de oldu. Çok şükür kazasız belasız atlattık” dediler.
Vatandaşlar ise kurban etlerini bütün olarak saklayamadıklarını bu nedenle de kıyma ve kuşbaşı olarak işlemden geçirmek istediklerini ifade ederek, “Gerek kurban kesen vatandaşlar kendi paylarını ve gerekse gelen kurban etlerini dolaplarda geldiği şekli ile saklamak mümkün değil. Zira çok yer kaplıyor. O nedenle de ya kıyma olarak ya da kuşbaşı olarak saklamak en mantıklı olan şey. Ancak her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da kasaplar oldukça yoğundu. Uzunca bir zaman sıra beklemek zorunda kaldık” diye konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.