Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 41 çocuğun bakımı Koruyucu Aile hizmetiyle sağlanıyor

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, “Koruyucu Aile Günü” mesajı yayınlayarak, kurum tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 03:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 03:50
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da 41 çocuğun bakımı Koruyucu Aile hizmetiyle sağlanıyor

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla 30 Haziran günü 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından "Koruyucu Aile Günü" ilan edildi.

Bu kapsamda her yıl Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl da düzenlenen farkındalık etkinliğine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile birlikte katılan İl Müdürü Arif Laçin koruyucu aile hizmeti hakkında bilgi verdi. Laçin, koruyucu aile hizmetinin, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların uzun veya kısa süreli olarak ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesi olduğunu belirtti.

Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında 41 çocuğun bakımı sağlanıyor

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında 31 koruyucu ailenin yanında 20’si kız, 21’i erkek olmak üzere 41 çocuğun bakımını sağladığını belirten Arif Laçin, “Bu ailelerden 11’i akraba modeli koruyucu ailedir. Yine ilimizde 3 yabancı uyruklu, 5 engelli çocuğumuzun bakımı da koruyucu aile yanında sağlanmaktadır. 2024 yılı içerisinde ailelerimiz ve çocuklarımız müdürlüğümüze bağlı Koruyucu Aile Biriminde görevli meslek elemanları tarafından mevzuat kapsamında düzenli aralıklarla izlenmektedir. Koruyucu ailelere, koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere çocuk başına, çocuğun varsa engellilik ve yaş durumuna göre değişkenlik gösteren miktarlarda ödeme yapılır. Ayrıca koruyucu aileye yılda bir kez çocuğun eğitim masrafları karşılığı 3 katı tutarında ve yılda iki kez giyim masrafları karşılığı 2 katı tutarında ödeme yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, aylık okul servis ücretleri, meslek edindirme ve sınavlara hazırlık kurs ücretleri için de yıllık belirlenen tutarlarda ödemeler yapılmaktadır. Ayrıca koruyucu ailelerde emekliliğe esas sosyal güvencesi olmayan eşin sigorta primleri karşılanarak, emekli olmalarına imkân tanımaktadır.” şeklinde bilgi verdi.

“Tüm ailelerimizin Koruyucu Aile Gününü kutluyoruz”

Koruyucu aile hizmeti tanıtım çalışmaları kapsamında 2024 yılında 15 kamu kurum ve kuruluşunu ziyaret ederek tanıtım yaptıklarını aktaran İl Müdürü Arif Laçin, “Yapılan tanıtım toplantılarında; Koruyucu Aile Hizmeti Nedir? Ülkemizdeki koruyucu aile uygulamalarına ilişkin mevzuat ve uygulamalar, başvuru koşulları, koruyucu aile hizmetine alınma, sürdürme ve sona erdirilme koşullarına ilişkin uygulamalar ve ilimizdeki koruyucu aile hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda bütün çocuklarımızın güven içinde mutlu bir şekilde yaşayabileceği ailelere kavuşmalarını umut ediyor, koruyucu aile olarak bir çocuğun bakım ve gözetimini üstlenen tüm ailelerimizin Koruyucu Aile Gününü kutluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.