Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediyesi’nden gençlerin bilimsel gelişimine destek

Yalova Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’la yaptığı anlaşmalar sonrasında 2 önemli projeyi Yalova’da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu çerçevede Millet Bahçesi içerisinde bir Bilim Merkezi kurulacak ve ildeki tüm okullarda da TÜBİTAK Kütüphanesi oluşturulacak

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 15:44
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Belediyesi’nden gençlerin bilimsel gelişimine destek

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, gençlerin bilimsel gelişimine katkı sunacak çok önemli 2 proje ile ilgili bilgiler verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Yalova ziyareti esnasında protokolleri de imzalanan bu projelerle gençlere önemli hizmetler sunulacağını dile getiren Tutuk, “Millet Bahçesi’nin içerisinde 400 metrekare alanda Bilim Merkezi kuruyoruz. Bu merkezde öğrencilerimize robotik kodlama, yazılım ve yapay zeka gibi eğitimleri vereceğiz. Merkezde dene-yap atölyeleri ve bilim okullarında yer alan tüm cihazlar da bulunacak. Alanı Yalova Belediyesi olarak biz veriyoruz. İç donanımını ise bakanlık yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Yalova ziyaretinde bunun anlaşması da yapıldı” dedi.

“Sözlerimizi seçimi kazanmadan tutmaya başladık bile”

Bilim Merkezi’nin seçim vaatleri arasında da yer aldığına vurgu yapan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Millet Bahçemizin içerisinde Bilim Merkezi ile birlikte İl Kütüphanesini de hizmete açacağız. Bilim Merkezi bizim seçim vaatlerimizden birisiydi. Biz verdiğimiz sözlerden birisini daha seçimi kazanmadan tutuyoruz. Seçimden sonra da tutmayacağımız hiçbir sözümüz yok” diye konuştu.
 

“Her okula TÜBİTAK Kütüphanesi”
Yalova’daki her okula TÜBİTAK Kütüphanesi kurulacağının da müjdesini veren Tutuk, “Yine çok önemsediğimiz bir çalışmamız da ildeki tüm okullarımıza TÜBİTAK Kütüphanesi kuracağız. Bu kütüphane gençlerimizin ufkunu açacak. Ön protokolü yine Bakanımızın Yalova ziyaretlerinde imzalandı. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında bu kütüphanelerimiz okullarımızda hizmete girmiş olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.