Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yalova Belediye binası yıkım kararı yerinde"

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, Yalova Belediye Meclisi'nin ana belediye binasının yıkım kararı aldığını belirterek, "Deprem gerçeği ve insan hayatı söz konusu iken oldukça isabetli bir karar alınmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
"Yalova Belediye binası yıkım kararı yerinde"

Yalova Belediye Binası’nın yapılan deprem dayanıklılık testleri sonrasında çıkan teknik raporla yıkımına karar verildi. Bu karar Yalova Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar sonrasında uygulamaya alındı. Bu noktada bir açıklama yapan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir de alınan kararın yerinde olduğunu ifade etti.  Kendir, yaptığı yazılı açıklamada, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'un Kasım ayında yaptığı açıklamada, belediye binasının güçlendirildiğinde 10 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacağını söylediğini hatırlattı. Kendir, "Kahramanmaraş depremleri göstermiştir ki, bilimden uzak hareket edildiğinde telafisi olmayan kayıpları milletçe yaşamaktayız. Deprem, Yalova'nın acı gerçeği olup bu duruma uygun hareket etmemiz gerekliliği kaçınılmazdır" dedi.

Kendir, "Sayın Belediye Başkanı, Kasım ayında söz konusu açıklamayı yaparken elinizdeki teknik raporlar doğrultusunda yıkılmayarak güçlendirilmesi yönünde hareket edeceğinizi beyan ettiniz. Güçlendirilmiş bir bina için bile hangi veri ile 10 büyüklüğündeki depreme dayanıklı diyebildiğinizi anlayamamaktayız. Bilimsel veriler ışığında siyaseten bir karar verdiğiniz bugün ise daha iyi anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, "Yalova Belediye Meclisi'nin ana belediye binasının yıkım kararı yerindedir. Bu karar, insan hayatı ve deprem gerçeği göz önünde bulundurularak alınmıştır. İYİ Parti olarak, bu kararın arkasındayız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.