Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk müjdeyi verdi: Dere ıslahlarında 2. Etap başlıyor

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Balaban Deresi ve Safran Deresi 2 etap ıslah çalışmalarının DSİ tarafından Ekim ayında gerçekleştirileceği müjdesini verdi. Tutuk çalışmaların ihaleden sonra 5-6 ay içerisinde tamamlanacağını da ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk müjdeyi verdi: Dere ıslahlarında 2. Etap başlıyor

Yalova’nın içinden geçen 3 dere taşkın risklerinin azaltılmasına yönelik ıslah ediliyor. Bu çerçevede Balaban Deresi ve Safran Deresi 2 etap ıslah çalışmaları ihaleye çıkacak. Müjdeli haberi de Yalova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk verdi. Tutuk 2 derenin 2. Etap ihale çalışmalarının Ekim ayında DSİ tarafından ihaleye çıkartılacağını ifade ederek, “Ekim ayında ildeki Balaban Deresi ve Safran Deresi 2 etap ıslah çalışmaları ihaleye çıkacak. 1. Etapları daha önce ihale edilmiş ve çalışmalar tamamlanmıştı. 2. Etapların ihalesi ile birlikte hızlı bir şekilde dere ıslahlarını tamamlayacağız.

Daha önceden dere ıslahları yapılmadan yapılan binalar var. Hem onları korumak adına hem de derelerin taşkın riskinin ortadan kaldırılması için acil tedbir alınması adına 2 etap çalışmalarının yapılması gerekliydi. Devletimiz ve hükümetimiz DSİ kanalı ile hızlı bir adım attı ve Balaban Deresi ve Safran Deresi 2 etap ıslah çalışmalarını ihaleye çıkartma kararını verdi.” dedi.
 

“Mağduriyet ortadan kalkacak”

Dere kenarlarında yıllardır ruhsat alamayan vatandaşların mağduriyetinin temelden çözüleceğini ifade eden Tutuk, “Bizim de bu konuda yoğun taleplerimiz oldu. Orada yıllardır inşaat ruhsatı alamayan vatandaşlarımızın çok ciddi mağduriyetleri var. Bizde Su taşkın seviyesine esas, dere kenarlarına inşa edilen duvar veya düzenlenmiş veya yükseltilmiş zeminin üst kotu olarak tabir edilen dere kret kodlarına göre inşaat ruhsatı veriyoruz zaten. Ancak bir an önce dere ıslahlarının da yapılması gerekiyor. Ben ihale edilmesinden 5-6 ay sonrasında dere ıslahlarının tamamlanmasını bekliyorum.
Bizden önceki dönemde de bir kısım dere ıslahı yapılmış. Taş taş üstüne koyandan Allah razı olsun. Ama biz top yekün bir uygulama yapıyoruz. İmar sahalarımız boyunca dere ıslah uygulaması yapıyoruz. Böylece tüm mağduriyetleri de temelinden çözmüş olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.