Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Balık Halinde bu hafta fiyatlar nasıl? Tezgahlarda hangi balıklar var?

Yalova’da bu hafta balık fiyatları arttı mı? Tezgâhlara hangi balıklar eklendi? Balıkçılar satışlardan memnun mu? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 08:28
Kaynak: Serap Polat
Yalova Balık Halinde bu hafta fiyatlar nasıl? Tezgahlarda hangi balıklar var?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’nde Ramazan ayında daha az tercih edilen balık çeşitleri bu hafta arttı. Normal şartlarda satışların yeterli olmaması nedeniyle fiyatlar artarken ellerinde ürün bırakmak istemeyen balıkçı esnafı fiyat artışına gitmedi. Aksine bu hafta bazı balık çeşitlerinde 10 ile 20 TL arasında bir düşüş oldu.

Kırmızı et ve tavuk tüketimi balığa olan talebi azaltıyor

Yalova Balık Pazarında Ramazan ayının ilk haftalarında başlayan durgunluk bu hafta da etkisini gösterdi. Ülke genelinde diğer et çeşitlerine göre daha az tüketilen balık, Ramazan ayında daha az tercih edilir oldu. Oruç tutan vatandaşların kırmızı et ve tavuğa yönelmesi balığa olan talebi iyice azalttı. Satışların azalmasıyla tezgâhlarda daha kaliteli ve daha çeşitli balıklar yer aldı. Ancak çeşitliliğin artması balıkçıların beklentisini karşılamadı. Balık sezonunun sonun yaklaşırken Ramazan durgunluğunu da yaşayan balıkçılar durumdan memnun değil. Güncel balık fiyatları ve balık çeşitleri hakkında bilgi veren esnaflar, kırmız et ve tavuğun daha çok tercih edilmesinden dolayı işlerinin oldukça azaldığını aktardı.

Bu hafta yeni balık çeşitleri satışa sunuldu

Yalova Balık Hali’nde tezgâhı bulunan bir balıkçı esnafı bu hafta geçen haftalara göre balık çeşitliliğini arttığını belirtti. Yine tezgâhta geçen haftalarda olduğu gibi en çok çipura, levrek, somon yer alırken, bu hafta tezgâhları mevsimi gelen Gümüş Balığı ve Karides süsledi. Fiyatlar hakkında bilgi veren esnaf, bazı balık çeşitlerinin fiyatlarının sabit kaldığını, bazı çeşitlerde ise fiyat düşüşü olduğunu belitti. Balık sezonun bitmesine bir aydan daha kısa bir süre kaldığını hatırlatan balıkçılar, vatandaşlara bu son günleri iyi değerlendirmeleri için balık tüketmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Yalova Balık Hali’nde bu hafta balıkların fiyatı şu şekilde:

Hamsi 130 TL

İstavrit 80 TL

Sardalye 70 TL

Çipura 250 TL

Gümüş 120 TL

Palamut 150 TL

Alabalık 180 TL

Levrek 250 TL

Yerli somon 200 TL

Tekir 180 TL

İthal uskumru tane 65 TL

Karadeniz mezgit 100 TL

Alabalık 180 TL

İri turna mezgit 300 TL

Zargana 150 TL

İthal somon 450 TL

Karadeniz somon 200 TL

Karides 200 TL

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.