Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAFEM, Sırbistan’da ilgi odağı oldu

4-8 Temmuz 2024 tarihleri arasında Sırbistan’da gerçekleştirilen 18. Uluslararası Leskovac Karnavalı'na katılan YAFEM ekibi, sergilediği halk dansları ve kostümleri ile herkesin ilgi odağı haline geldi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 04:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 04:50
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
YAFEM, Sırbistan’da ilgi odağı oldu

Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM), Sırbistan’da düzenlenen 18. Uluslararası Leskovac Karnavalı'nda büyük beğeni topladı. Onlarca ülkeden gelen ekiplerin katıldığı karnavalda YAFEM ekibi, sergiledikleri kılıç kalkan oyunu ile izleyenleri büyüledi ve büyük alkış aldı.

YAFEM ekibi, Türk bayrağı, Osmanlı Sultanı ve asker koreografisiyle şehirde yürüyüş yaparken, Sırplar Türk ekibi ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Etkinlik, hem yerel halktan hem de karnavala katılan diğer ülkelerin ekiplerinden yoğun ilgi gördü.

YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin dostu Sırbistan'ın Leskovac şehrinde düzenlenen 18. Uluslararası Leskovac Karnavalı'nda olmaktan YAFEM adına çok mutluyuz. Bizleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gayet samimi ve sıcak karşıladılar. Halkın ilgisi çok yoğun oldu, televizyon ve basın mensupları röportaj gerçekleştirdi. Leskovac ve Sırbistan’da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Programa katkıda bulunan ekip arkadaşlarıma, dernek yöneticilerine başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.