Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den 6 ülke için vize muafiyeti! Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye altı ülke için turistik amaçlı yapılacak ziyaretleri kapsayan her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanmasına karar verdi. Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Suudi Arabistan ve Umman'dan Türkiye’ye turistik amaçlı gelen vatandaşlar 90 gün vizesiz seyahat edebilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 12:59
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’den 6 ülke için vize muafiyeti! Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığının kararına göre altı ülkenin vatandaşları için vize muafiyeti sağlanması yönündeki karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Altı ülke için turistik amaçlı seyahatlerde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ABD, Kanada, Bahreyn Krallığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan Krallığı ve Umman Sultanlığı ülkelerini kapsayan ve umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlar için Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanmasına olanak tanındı.

Söz konusu bu kararın 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci Maddesi gereğince alındığı aktarıldı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşları için de bir müjde Yunanistan’dan gelmişti. Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sonrasında Yunanistan için Türk vatandaşlarına kapıda vize müjdesi gelmişti. Yunan adalarına kapıdan 7 günlük vize uygulaması AB Komisyonu tarafından onaylandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, AB'nin onayının ardından konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamlarınca hazırlandığını aktardı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.