Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Haftası kutlamaları başladı! “Yataklı tesis sayımız 10 bin 332’ye çıkacak”

48. Turizm Haftası, Yalova’da 1 hafta sürecek olan etkinliklerle kutlanmaya başlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise, ilde halen 9 bin 141 olan yatak kapasiteli tesisin yatırım belgeli tesislerin de tamamlanması ile birlikte 10 bin 332’ye çıkacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 16:08
Kaynak: Yalova Hayat
Turizm Haftası kutlamaları başladı! “Yataklı tesis sayımız 10 bin 332’ye çıkacak”

Turizm Haftası kutlamaları Deprem Anıtı’ndan start verilen kortej yürüyüşü ile başladı. Bando eşliğinde Atatürk Bulvarını takip eden korteje Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ile turizm işletmecileri de katıldılar. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin gerçekleştirdi.

Yalova’nın dinamik bir turizm lokasyonunda yer aldığını dile getiren Karatekin, “Turizmin ekonomideki payı her geçen gün genişlerken biz Yalova olarak ülke nüfusunun neredeyse üçte birinin barındığı Marmara havzasında doğal kültürel ve tarihi zenginliklerimizle turizm pastasından hak ettiğimiz payı almak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Yazlıkçı bir sayfiye kenti olarak başladığımız turizm yolculuğunda gelinen nokta itibariyle 9 bin 141 yatak kapasiteli ve yatırım belgeli tesislerin tamamlanması halinde 10 bin 332 kapasiteye ulaşacak ve zaman kaybetmeden tesisleşmenin yanında bir zincire benzettiğimiz turizm sürecinde eksik halkaları tamamlayıp zinciri bütünlemek ve eksiklerimizin telafisi için stratejik adımlar atmak istiyoruz.

Bu süreci Yalova'nın tüm bileşenleriyle birlikte başaracağız. Bugün Yalova olarak 70 seyahat acentası, 167 konaklama tesisimizle doğal tarihi ve kültürel destinasyonlarımızla 30 milyon nüfusun yaşadığı havzada cazip, erişilebilir olma özelliğine sahip dinamik bir turizm lokasyonuyuz. Suyun deniz, göl, şelale gibi her türlü formlarını, yeşilin her tonunu, süs bitkileri ve çiçeklerin bin bir çeşidini sinesinde barındıran kara, deniz ve hava ulaşımının tüm imkanlarına sahip dünya cenneti bir coğrafyada bulunuyoruz.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Termal, Armutlu kaplıcaları, zengin orman varlığına sahip Teşvikiye vadisi, yüz ölçümüne oranla inanılmaz kuş çeşitliliği barındıran Hersek Lagünü Botanik Bahçesi, Geofit Bahçesi, süs bitkileri ve çiçekçilik üretimi ile inanılmaz zenginlikleri barındıran bir şehir Yalova” dedi.
 

Birçok festival düzenlenecek
İl Müdürü Ziya Karatekin’in ardından söz alan Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ise 2024 yılı ve 2025 yılında Yalova’da birçok festivalin gerçekleştirileceğini ifade etti. Yapılan ve sürdürülen çalışmalarla Yalova’nın turizm pastasından hak ettiği payı almasının sağlanacağını ifade eden Pişkin, “Yalova’nın turizm anlamında tüm bileşenlere sahip olan bir il olduğu ortada.

Ama bununla birlikte gerçek potansiyelini ortaya çıkartarak turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi noktasında ne yazık ki arzu edilen noktada değil. Özellikle Sayın Valimizin başlattığı turizm çalışmaları kapsamında orta vadede Yalova, turizm konusunda çok iddialı iller arasında yer alacaktır. Biz özellikle her ay düzenli yapılan sektör toplantılarımızda bütün paydaşlarla vilayetin turizm noktasındaki bütün sorunlarını masaya yatırıyoruz. Bu anlamda mahalli idareler, yerel yönetimler, üniversitemiz, STK’lar ve odalarla birlikte bu sorunlara çözümler arıyor, bazı projeleri konuşuyoruz. Önümüzdeki ay doğa sporları ve gençlik festivalini gerçekleştireceğiz. Ekim ayında Yalova Belgesel Film Festivali’ni düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl da çiçekçilik fuarı ve festivalini Yalova’mızla buluşturacağız. Ama bütün bunların yanında gastronomiden doğa sporlarına kadar, çiçekten yamaç paraşütüne kadar Yalova’nın tüm potansiyellerini işleyerek hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından YAFEM tarafından kılıç kalkan gösterileri, Hacivat ve Karagöz gösterisi sahnelendi. Protokol mensupları ildeki turizm kuruluşları tarafından oluşturulan stantları da gezdiler. Festival kapsamında hafta boyunca etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.