Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI SONUNDA TAMAMLANDI

Yapımı tamamlanan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi morfoloji binasının açılışı öncesi önemli önemli misafirleri vardı. AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel açılışını bekleyen Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi morfoloji binasını gezdiler

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI SONUNDA TAMAMLANDI

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin teorik ve uygulamalı eğitimlerinin verileceği morfoloji binası tamamlandı. Bu çerçevede eylül-ekim ayları gibi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde misafir öğrenci olarak eğitim alan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de şehre gelerek artık eğitimlerinin kalan kısmını kendi üniversitelerinde sürdürecekler. Bu çerçevede tamamlanan binayı ziyaret eden AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca’dan bilgiler aldılar. Binayı gezen Büyükgümüş, Akyol, Tutuk ve Soygüzel ardından önümüzdeki sürece dair açıklamalarda bulundular.
İlk açıklamayı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Bahçekapılı, “Üniversitemize çok güzel bir bina kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu binanın bugünlere gelmesinde çok büyük emekler var. Biz göreve geldiğimiz hafta Ankara’ya gitmiş ve bu binanın bu yıl içerisinde tamamlanması için çok ciddi destekler aldık. Başta Cumhurbaşkanımız ve yerelde de vekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bu bina bir sonraki yıla da kalabilirdi ama desteklerle çok erken zamanda binamızı Yalova’ya ve öğrencilerimize kazandırmayı başardık. Yaptığımız her şey ve bu bina yerelde Yalova’mıza bir değer katıyor. Bundan sonra yapacaklarımızla da Yalova’ya değer katmayı sürdüreceğiz. Ben tekrar destek veren emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Eylül-ekim gibi öğrenciler Yalova’ya gelecek”
Rektör Bahçekapılı’nın ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Bugün Tıp Fakültesi öğrencilerimizin temel tıp eğitimi alacakları morfoloji binamızı gezdik. Ben sürecin başından beri bu süreçte bulundum. Bu sürece 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi ile başlandı. Hastanemizin bitimine yakın da Tıp Fakültemizin kurulma kararı alındı. Cumhurbaşkanımız başından itibaren, ‘Ben Yalova’ya güveniyorum. Bu projeyi en iyi şekilde Yalova’da hayata geçireceğinize inanıyorum’ diyerek her süreçte arkamızda oldu. Rektör hocamız da bu göreve başladıktan sonra binamız hızla tamamlanarak Tıp Fakültesi öğrencilerimizi 3. sınıftan itibaren burada eğitimlerini sürdürmeye başlatacağız. Eylül-ekim ayı gibi ilk Tıp Fakültesi öğrencileri Yalova’ya gelmiş olacak. Burası çok özellikli bir bina. Öğrencilerin hem teorik eğitimleri alacakları hem de bu teorik eğitimleri hemen yanı başındaki laboratuvarlarda test edecekleri, araştırma faaliyetlerinde bulunacakları bir merkez olacak bu binamız. 3. sınıftan itibaren de Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek burada uygulamalı eğitimlerini alacaklar. Orada da gerekli tüm altyapı hazırlandı. İnşallah Yalova Üniversitesi’nin 15. yılı büyük bir sıçrama ve hamle yapacağı yıl olacak. Ben başından beri bize verdikleri destek ve özgüven için. Ve yine Tıp Fakültesi kurulma kararının altına imza atarak şehrimize büyük bir hizmeti kazandırdığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımız arz ediyorum. Bununla birlikte Sayın Rektörümüz ve idari kadro burada altyapıyı oluşturacak idari süreçleri kararlılıkla yürütüyorlar onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah Tıp Fakültesi ile Yalova Üniversitesi daha güçlü olma, şehrimizde bir eğitim şehri olma hedefine daha sıkı sıkıya sarılmış olacak” dedi.
“Hedefte Diş Hekimliği Fakültesi var”
Yalova Üniversitesi’ne bir Diş Hekimliği Fakültesi kazandırılması hedefi olduğunu da dile getiren AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Dişçilik Hekimliği Fakültesi de hedeflerimiz arasında. Ama önce Diş Hastanesi’ni hayata geçireceğiz. İnşallah pazartesi gününden itibaren de bu hedef doğrultusunda çalışacağız. Mevcut bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’miz var. Bunu Diş Hastanesi’ne dönüştürecek projeleri Sağlık Bakanlığımızla çalışıyoruz. O projeleri kesinleştirip yatırım programına aldıracağız. Ardından da üniversitemizle eğitim boyutunu çalışmaya başlayacağız. Tıp Fakültesi ile benzer bir süreç ama orada daha yolumuz var” şeklinde konuştu.
“5 yılın emeği”
Büyükgümüş’ten sonra söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise Tıp Fakültesi morfoloji binasının tamamlanmasının 5 yılın emeği olduğunu ifade ederek, “Biz vekil seçildiğimizde ilk gittiğimiz bakanlık Sağlık Bakanlığı olmuştu. Hastanemizle ilgili gitmiştik. Sonraki yıllarda da Tıp Fakültesi için çok büyük bir baskı kurduk. Tıp Fakültesinin açılması Yalova ölçeğindeki illerde oldukça zor. 5 yılın emeğini bugün bu binayla gözle görülür bir hale getirdik. Artık Yalova’nın da tıbbiyeli öğrencileri ve hocaları olacak. Çok mutluyuz. Bundan sonra da ilimize çok güzel eserler kazandırmayı sürdüreceğiz” dedi.
“Üniversitemize desteğimiz sürecek”
Morfoloji binasını gezen ve bilgiler alan Yalova Belediye Başkanı Tutuk da burada konuşarak Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolüne vurgu yaptı. Bundan sonra da Yalova Üniversitesi’ne destek vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Tutuk, “Öncelikle ben de Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Yalova’ya üniversitemizi, Eğitim ve Araştırma Hastanemizi ve Tıp Fakültesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bunlar şehrimiz açısından gerçekten de çok önemliydi. Tıp Fakültesi’nin olması ilimize bir ayrıcalık da tanıyor. Bizim Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi arasında imzalanan bir iş birliği protokolümüz var. Belediye olarak üniversitemizin gelişimine katkı sunmak adına ne gerekiyorsa yapmışızdır, yapmayı da sürdüreceğiz. Zira öğrenciler artık kentimizin değişmez bir parçası. Biz de öğrencilerimizin rahat ve huzuru için Yalova Belediyesi olarak gereken ne varsa yapacağız. İlk anda Yalova Üniversitesi ile Yalova sahilini bisiklet yolu ile bağlama projemiz var. Bu aynı anda bisiklet yolları projemizin 3. etabını oluşturuyor. Bunu da tamamladığımızda hem üniversitemize hem de şehrimize değer katmış olacağız” şeklinde konuştu.

HABER/Hilal Baldemir





 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.