Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temmuz’da Türkiye kavrulacak! Sıcaklıklar 8 derece artıyor

Haziran ayının neredeyse her gününde sıcaklık rekorlarının kırıldığı Türkiye’de temmuz ayının ilk günü de rekor sıcaklıkla başladı. Meteoroloji tarafından yayınlanan yeni hava tahmin raporuna göre bu hafta yurt genelinde sıcaklıkların 8 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:14
Kaynak: Hilal Baldemir
Temmuz’da Türkiye kavrulacak! Sıcaklıklar 8 derece artıyor

Yurt genelinde bahar aylarının kavurucu sıcaklıklarla geçmesinin ardından yaz ayları da aynı şekilde sıcaklık rekorlarıyla devam etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, temmuz ayının ilk günüyle birlikte yeni haftanın tahminlerini yayınladı. Buna göre, sıcaklıklar yurt genelinde 8 derece yükselirken, Karadeniz ve Doğu'da ise sel uyarısı yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu hafta yurt genelinde etkisini gösterecek sıcaklıklara ilişkin değerlendirmelerde ve uyarılarda bulundu.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT!

Güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Yüksel, bunun neden olduğu orman yangınlarının arttığını söyledi.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİ AŞACAK

Bölgede sıcaklıkla birlikte etkili olan kuvvetli rüzgârın yangınları da tetiklediğini vurgulayan Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

Rüzgârın şiddeti gece saatlerinde etkisini azaltacak. Ancak yarın gün içinde özellikle kıyı Ege'de 40-60 kilometre/saat şeklindeki rüzgâr şiddeti, zaman zaman 70-80 kilometre/saate ulaşacak. Maalesef olumsuz şartlar devam edebilir. Yarın akşam saatlerinden sonra rüzgârın hızının, orman yangını olan bölgelerde azalmasını bekliyoruz.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Bu hafta sıcaklıkların yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğine, çarşamba gününden sonra ise yurt genelinde sıcaklıkların daha fazla artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağına işaret eden Yüksel, "İç bölgelerde 29-30 derecede seyreden sıcaklıklar hafta ortasında 35-36 dereceye kadar yükselecek." ifadelerini kullandı.

ORMAN YANGINI RİSKİ

Kenan Yüksel, "Kıyı Ege ve Akdeniz'de yangın riski mevcut. Hafta ortasında sıcaklıkların artmasıyla daha da geniş alanda orman yangını riski mevcut. Bölgede sıcaklık ve rüzgârın etkili olmasıyla orman yangını riski daha da artıyor." ifadelerini kullandı.

KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU İÇİN SEL İHTİMALİ

Türkiye genelinde bu hafta boyunca en yüksek sıcaklığın Diyarbakır'da 40 derece olarak beklendiğini, Aydın ve Muğla'da ise sıcaklıkların 38-40 dereceye kadar ulaşacağını söyleyen Yüksel, 3 büyükşehre ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

İstanbul'da sıcaklık 30-32 derece, Ankara'da 30 derece olan sıcaklıklar çarşamba günü 36 dereceye çıkacak. İzmir'de hava açık, sıcak ve az bulutlu olmaya devam edecek. Sıcaklıkların, bugün olduğu gibi hafta içerisinde de 35-36 civarında seyretmesini bekliyoruz.

Yüksel, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi kuvvetli yağışların devam edeceğine dikkati çekerek, "Özellikle Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli yağış beklentimiz var. Bu bölgelerde ani sel, su baskını ve dolu yağışı gibi olumsuzluklar görülebilir." şeklinde konuştu.

Yalova’da ise hafta boyunca 30 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklıkların Çarşamba günü 35 dereceye çıkması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.