Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suna Koçal’ın Pekin'de Çinli sanatçılarla açtığı sergi büyük ilgi gördü

Çin'in başkenti Pekin'de Türk ve Çinli sanatçıların eserlerinin yer aldığı, "Mürekkep ve Rengin Birleşimi" başlıklı resim sergisi düzenlendi. Sergide Yalova’nın değerli sanatçısı ve Geleneksel Türk Sanatları Eğitmeni Suna Koçal’ın eserleri de yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 03:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 03:47
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Suna Koçal’ın Pekin'de Çinli sanatçılarla açtığı sergi büyük ilgi gördü

Pekin Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği tarafından düzenlenen sergide Türk sanatçılar Tülay Musa ve Suna Koçal ile Çinli sanatçılar Şiao Haiming ve Cou Youliang'ın farklı tekniklerdeki eserleri sergilendi.

Suna Koçal ebru atölyesi gerçekleştirdi

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Çin'in tarihsel olarak kadim İpek Yolu ile birbirine bağlandığını, bu temasın yalnızca ticarette değil kültür alanında da halklar arasında ortak payda yarattığını belirtti. Açılışın ardından dört sanatçının eserleri izleyicilerle buluştu. Çinli sanatseverler sergideki eserlere büyük ilgi gösterdi. Türk sanatçı Suna Koçal ebru sanatından örnekler sunarken ziyaretçiler için uygulamalı ebru atölyesi gerçekleştirdi. Diğer Türk sanatçı Tülay Musa ise cam altı boyama tekniğiyle yaptığı resimlerinde konu açısından serbest çalıştığını, bazen peyzaj, bazen fütürist, bazen de Türk-Osmanlı figürlerine atıfta bulunan eserler oluşturduğunu ifade etti. Çinli sanatçılardan Cou Yuliang mürekkep boyama, Şiao Haiming ise kaligrafi alanındaki eserleriyle sergiye katkıda bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.