Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı Belediyesi “Afet Anı ve Acil Yardım Planlarını” açıkladı

Subaşı Belediyesi, olası bir afet durumuna yönelik düzenlenen “Afet Anı ve Acil Yardım Planlarını” Subaşılı vatandaşlara duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:33
Kaynak: Murat Can Aytemur
Subaşı Belediyesi “Afet Anı ve Acil Yardım Planlarını” açıkladı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Yalova Merkezli 3.5 büyüklüğündeki deprem ile birlikte, olası bir Marmara depreminin her an gerçekleşebilme ihtimali vatandaşları korkuttu. Belediyeler, afetlerin olumsuz etkilerinden korunmanın en önemli yollarından biri olan afet yönetimi planlanması ile olası afet durumlarında yaşanacak durumlara hazırlıklı olmak adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Subaşı Belediyesi de bu kapsamda korkutan Yalova Merkezli depremin ardından, belde de bulunan vatandaşlara Afet Anı ve Acil Yardım Planlarını paylaşarak, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Subaşı Belediyesi tarafından MAGDER Subaşı’na, meclis kararıyla konteyner devredildi

Subaşı Belediyesi’ne kazandırılan deprem konteyneri restore edilerek, gerekli envanterleri tedarik edildi. Konteynerin içinde olası bir deprem anında arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılacak malzemeler yer alıyor.

Subaşı Belediyesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği ile yapılan protokol sonucu “Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu” cihazı belediye binasında kuruldu

Yalova’da Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu cihazını kuran ikinci belediye olan Subaşı Belediyesi, bu cihazların büyük depremlerin öncesinde uyarı yaparak, riskin yükseldiğinin önceden tespit edilebilecek ve yer altı hareketleri hakkında bilgi vereceğini ifade etti.

Belediye personellerine eğitimler verildi

TASKİB itfaiye personeli ve MAG-DER Yalova ekipleri tarafından Subaşı Belediyesinde görev yapan personellere yangın söndürme ve ilk yardım eğitimleri verildi.

Toplanma Alanları oluşturuldu

İş Güvenliği görevlisi tarafından, personellere mesai saatleri içerisinde olası bir deprem anında yapacaklarını anlatan bilgilendirme eğitimi verildi. Bina dışındaki alanlara “Toplanma Alanları” oluşturuldu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.