Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medyaya siyasi içerik yasağı! Sınırlama dönemi başlıyor

Son yıllarda özellikle eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X üzerinden çoğunlukla siyasi içerikli ve haber değeri olan paylaşımlar yapılıyor. X’in rakibi olarak ortaya çıkan ve Instagram’ın uzantısı olan Threads bu konuda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 11:57
Kaynak: Hilal Baldemir
Sosyal medyaya siyasi içerik yasağı! Sınırlama dönemi başlıyor

Eski adıyla Twitter olan ve Elon Musk tarafından adı X olarak değiştirilen sosyal medya platformunda siyasi içerikli paylaşımlar ve haberler ağırlıktayken X’in rakibi Threads’ten yeni bir adım geliyor.

Instagram CEO'su Adam Mosseri daha önce şirketin, yeni platformu olan Threads'i politika ve haberlerin haber akışına hakim olduğu bir platforma dönüştürmeyi planlamadığını ve Meta'nın da bu yaklaşıma sıcak baktığını aktarmıştı. Şirket de yayınladığı yeni bir blog yazısında Instagram veya Threads'te siyasi içeriklerin tanıtımını yapmayacağını duyurdu.

Şirket; Keşfet, Reels, Öneriler kısımları da dahil olmak üzere uygulamalarındaki çeşitli kategoriler için algoritmasında yapacağı düzenlemeler aracılığıyla siyasi içeriği sınırlayacağını söylüyor:

"Bu öneri güncellemeleri herkese açık hesaplar ve Keşfet, Reels, Öneriler gibi içerik önerdiğimiz yerler için geçerli; insanlara takip etmeyi seçtikleri hesaplardaki içeriği gösterme şeklimizi değiştirmez."

Siyasi içerik varsayılan olarak sınırlı olsa da kullanıcılar bu sınırlama özelliğini kapatabilecek ve istedikleri tüm siyasi içeriklerin karşılarına çıkmasına izin verebilecek. Şirket, bunun ilk olarak Instagram ve Threads platformlarında uygulanacağını, daha sonra Facebook'un da bu uygulamaya dahil olacağını açıkladı.

Siyasi içeriğe yönelik bu sınırlama uygulaması yalnızca takip edilmeyen hesaplardan önerilen içerikler için geçerli olacak. Eğer takip ettiğiniz bir kullanıcı siyasi paylaşımlar yapıyorsa bu paylaşımlar akışınızda görünmeye devam edecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.