Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“SİZE RÜCU EDERSE KENDİ ŞİRKETİMDEN ÖDERİM”

Yalova Belediye Meclisi’nde Yalova’nın köklü kulüplerinden Yalova Doğuşspor Kulübü’nün vergi borcunun belediye tarafından yasal olarak ödenmesi konusuna Yalova Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyeleri çekimser kaldı. Bunun üzerine söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, “Eğer borcun size rücu etmesinden korkarak ve çekinerek çekimser kalıyorsanız her hangi bir rücu durumunda bu parayı şahsi şirketim vasıtası ile bizzat ben ödeyeceğim” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“SİZE RÜCU EDERSE KENDİ ŞİRKETİMDEN ÖDERİM”


Yalova’nın köklü kulüplerinden Safranyolu Doğuşspor içerisine düştüğü vergi borcu sorunundan Yalova Belediyesi’nin elini taşın altına koyması sonrasında kurtarılmıştı. Bu borcun yapılandırılması sonrasında ortaya çıkan ödeme ile ilgili yeniden karar alınması için konu bir kez daha Yalova Belediye Meclisi gündemine geldi. Emlak ve İstimlak Müdürü Ömür Bayar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Safranyolu Doğuşspor Kulübü Derneği adına ecrimisil tahakkuk ettirildiği, derneğin kamu yararına faaliyette bulunduğuna ve söz konusu sahanın belediyemiz tarafından yapılmış olması nedenlerinden ötürü Safranyolu Doğuşspor Kulübü Derneği adına ecrimisil tahakkuk ve tahsiline yönelik işlemlerin 336 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre belediyemizin de müteselsil olarak sorumlu tutulduğu belirtilerek 7440 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanuna göre hazırlanan ödeme tablosunda belirtilen gecikme faizi dahil tutarı olan 557 bin 450,87 TL'nin müteselsil sorumluluk gereği ödenmesi gereklidir” dedi.
Bu açıklama sonrasında CHP’li Belediye Meclis Üyeleri oylamada çekimser oy kullanacaklarını beyan ettiler. Bunun üzerine söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, “Arkadaşlar korkup çekiniyor ve bu borcun size rücu edeceğini düşünüyorsanız eğer korkmayın, telaş etmeyin. Eğer bu borç meclis üyelerine rücu ederse gereken tüm borcu ben kendi şahsi firmam üzerinden ödeyecek ve size hiçbir sıkıntı yaşatmayacağım” dedi.
Ardından yapılan oylamada Safranyolu Doğuşspor’un vergi borçlarının yapılandırılarak ödenmesi konusu CHP’li meclis üyelerinin çekimser ve AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin evet oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.