Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezen,“ Yaz aylarında aracınızın yaz bakımını ihmal etmeyin”

Araçların yaz bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten oto tamir ustası Ümit Sezen, başta lastik kontrolü ve yağ bakımı olmak üzere bazı önemli detaylara değindi

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 01:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 01:49
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Sezen,“ Yaz aylarında aracınızın yaz bakımını ihmal etmeyin”

Yaz mevsiminde araçlara doğru bakım yapılması konusunda uyarılarda bulunan oto tamir ustası Ümit Sezen, yazlık bakımlarda lastik kontrolünün ve yağ bakımının önemine dikkat çekti. Ortalama 100 bin kilometrede bir triger kayış seti bakımının yaptırılması gerektiğinin altını çizen Sezen, bakımları ihmal eden vatandaşların büyük masraflarla karşılaşabileceği konusunda uyarılar yaptı. Tüm bu yapılacakların yanı sıra filtre, hidrolik, fren hidroliği ve şanzıman yağı gibi diğer bakımların ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren oto tamir ustası, yaz aylarında da antifriz kullanımının önemli olduğunu söyledi.

Vatandaşların yaz aylarının başında araçlarına bazı bakımlar yaptırması gerektiğini ifade eden Sezen, lastik kontrolünün ve yağ bakımının çok önemli olduğundan bahsederek, “Araçlarda genel olarak antifriz kullanılır. Bu genelde Akdeniz taraflarında yani sıcak memleketlerde pek tercih edilmiyor. Araç alım satım yapan kişiler buraya geliyorlar, antifrizi kontrol ettirmedikleri zaman motor silindir kapağını, termostatı ve devir daimi bozabiliyor. Aslında antifrizin sürekli kullanılması gerekiyor. Kışın araçlar çok kullanılmıyor, pek tatile gidilmiyor. Durum böyle olunca yaza göre bakımları biraz aksıyor. Normalde araçların ortalama 10-15 bin liralık bakımları var. Yaklaşık 90-120 bin kilometrede bir kayış bakımları gibi ağır bakımlar da var. Bunlara bakılması gerekiyor ama yaza girerken lastikler çok önemlidir. İlk başta lastik kontrolü yapılması gerekiyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.