Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimin en düşük ve en yüksek oranıyla kazanılan yerleri belli oldu

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandığa giderek seçme hakkını kullandı. 5 yıl boyunca görev yapacak yerel ve mahalli yönetimlerin seçiminde birçok ilk yaşandı. YSK tarafından seçime ilişkin verilerin paylaşılması devam ederken siyasi partilerin en düşük ve en yüksek oy oranlarıyla kazandıkları yerler belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 11:43
Kaynak: Hilal Baldemir
Seçimin en düşük ve en yüksek oranıyla kazanılan yerleri belli oldu

Türkiye, 31 Mart günü yeni yerel yöneticilerini seçti. Sandıkların yüzde yüzünün açılmasıyla birlikte yeni veriler aktarılmaya devam ediyor. Bazı yerlerde itirazlar devam ederken seçimin en yüksek oranla kazananı da belli oldu.

AK Parti'de Tillo, CHP'de Urla...

AK Parti, Siirt'in Tillo ilçesinde belediye başkanlığı seçiminde yüzde 76,81'lik oy oranıyla, CHP ise İzmir'in Urla ilçesinde yüzde 70,52'lik oy oranına ulaştı. Böylelikle iki partinin en yüksek oy oranları bu ilçelerden çıktı.

Kayseri Özvatan ilçesi MHP'nin, Diyarbakır Lice ilçesi DEM Parti'nin, Konya Yalıhüyük ilçesi Yeniden Refah Partisi'nin, Isparta Gelendost ilçesi İYİ Parti'nin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas Şarkışla ilçesi ise BBP'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığını en yüksek oy oranıyla kazandığı ilçeler oldu.

En düşük oy oranıyla kazanılan ilçe belediyesi şaşırttı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde en düşük oy oranıyla kazanılan ilçe belediyesi ise tüm ilçelerinin DEM Parti tarafından kazanıldığı Van'ın Bahçesaray ilçesi oldu.

DEM Parti adayı, Bahçesaray'da yüzde 21,33'lük oy oranıyla belediye başkanı seçildi. Böylelikle Van merkez ve tüm ilçeleri dahil olmak üzere tek partinin kazandığı tek il oldu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.