Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sallan: “Çalışanların ev ve arsa alması hayal

Ekonomik krizle birlikte yerli halkın alım gücünün düşmesi emlak piyasasına da yansıyor. Konut için kredi almada faiz oranlarının yüksek olması ve hayat şartlarının pahalılığı, çalışan kesimin kredi ödemelerinde çok zorlanmasına neden oluyor

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 01:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 01:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Sallan: “Çalışanların ev ve arsa alması hayal

Yalova’da özellikle yeni dairelerin fiyatı 2 milyon TL’den başlarken oturulabilecek bir dairenin kirası en düşük 5000-6000 liralarda seyrediyor. Özellikle çalışanların ev ve arsa almasının bu şartlar altında hayal olduğuna dikkat çeken Artı İstihdam Emlak Danışmanı Ali Sallan, “Yerli halkın şu an ekonomik kriz ve enflasyonun artışından dolayı alım gücünde bir hayli düşüş oldu. Ev kiraları son 1 yıl içerisinde aşağı yukarı yüzde 100-150 arasında konumuna göre artış gösterdi. Eski dairelerin satışı depremden dolayı durma noktasına kadar geldi ama fiyatlar yine de belli bir çalışan kesimin alım gücünün çok üzerinde seyrediyor. Yeni dairelerde özellikle şu an 2 milyon TL’nin altında bir daire bulma şansı çok az. Türk parasının değerinin düşmesi alım gücüne ağır geliyor. Yalova’da oturulabilecek bir dairenin kirası en düşük 5000-6000 liradan başlıyor” dedi.
Özellikle öğrencilerin kiralık ev bulma konusunda çok mağdur olduğunu belirten Sallan, “Mal sahipleri öğrencilere ev vermemek için imtina ediyorlar. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarıyla yurt miktarı Yalova’da çoğaldı ama özellikle aileler için, çalışan için ev kirasını bulmak artık çok zorlaştı. Özellikle yeni binalarda kiralık ev bulmak çok zor” ifadelerini kullandı.
Son depremlerden sonra Yalova’da müstakil ev konutuna bayağı bir ilgi olduğuna işaret eden Sallan, “Daha çok İstanbul’dan gelenler müstakil ev almak için burada araştırma içerisine giriyorlar. Yalova’da özellikle müstakil arsalardaki pahalılık da patlama noktasına kadar geldi. Halihazırda Yalova’da ikamet edenlerin bile yeni bir konut alma imkanı pek gözükmüyor. Ekonomik alandaki sıkıntılar tüm sektörleri etkilediği gibi emlak sektörünü de olumsuz etkiledi” diye konuştu.

HABER/M.TUNÇ TANRIVERDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.