Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? İşte bayramda il il hava durumu

Ramazan Ayının bitmesine sayılı günler kala bayram hazırlıkları şimdiden başladı. Çarşamba günü başlayacak bayramın nasıl bir hava ile karşılanacağı ise merak konusu oldu. Bayram öncesi, ‘Ramazan Bayramında hava nasıl olacak?’ sorusu gündeme geldi. İşte büyükşehirlerde ve Yalova’da bayramın hava tahmini…

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 12:00
Kaynak: Hilal Baldemir
Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? İşte bayramda il il hava durumu

11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yurdu bayram telaşı sardı. 3 gün sürecek Ramazan Bayramı için tatil ise 9 gün olarak belirlendi.

BAYRAMDA HAVA DURUMU

Tatilin tadını çıkarmak isteyenler ise ilk olarak hava durumunu kontrol etmeye başladı. Bayramı kendi şehrinde geçirmek isteyenler ise bayramda havanın nasıl olacağını merak ediyor.

İşte üç büyük ilde bayramda hava tahmin raporu...

İSTANBUL

İstanbul’da 9 Nisan 2024 arife günü havanın kapalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Bayramın ilk günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü ise güneşli havanın etkisini hissettireceği tahmin ediliyor.

Megakent’te bayramın üçüncü gününün ise yağışlı geçmesi bekleniyor. Cuma günü başlayan yağış etkisini cumartesi günü de sürdürecek.

İZMİR

İzmir tatilcilerin akın edeceği kentlerin başında geliyor. İzmir’de ise bayramın son gününe kadar güneşli havanın hakim olması bekleniyor.

Bayramın son günü sıcak ve güneşli hava yerini kapalı bir havaya bırakacak, cumartesi günü ise İzmir genelinde hava yağışlı geçecek.

ANKARA

Başkent Ankara’da da İstanbul’da olduğu gibi bayramda hava kapalı olacak. Bayramın ilk günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba gününün güneşli olacağı Başkent’te diğer günler ise kapalı ve bulutlu geçecek.

YALOVA

Bayram tatilini değerlendirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan Yalova’da ise havanın bayram boyunca çoğunlukla güneşli geçmesi bekleniyor ve hava sıcaklığının 20°C üzerinde olması bekleniyor.

YÜZDE 60 YAĞMUR BEKLENTİSİ

Öte yandan yurt geneli için Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

"Bayramda yurdun yüzde 60'ı yağmur görebilir. Tatilde yağmur piyangosu nereleri vuracak henüz tam belli değil. Bir yağış durumu var sürekli bölge değiştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.