Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Philip Morris grubuna zam! İşte yeni sigara fiyatları

2024 yılına girer girmez zam haberleri art arda geldi. Önce köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi ardından marketlerdeki etiketlerde zam yansıması görüldü daha sonra harç ve cezalara zam geldi. 2 Ocak’ta ise JTI grubu sigaralara zam gelmişti bugün ise yeni bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş Philip Morris grubu sigaralara zam geldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 11:22
Kaynak: Hilal Baldemir
Philip Morris grubuna zam! İşte yeni sigara fiyatları

Yeni yılın gelmesiyle birlikte beklenen zam haberleri art arda geldi. 1 Ocak itibariyle birçok farklı ürün ve kategoride zam haberleri açıklandı. Son olarak enflasyon verilerinin açıklanmasıyla akaryakıt ve alkollü içeceklere yüzde 25 ÖTV zammı yapıldı. Bugün ise bir sigara grubunda zam haberi geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ve Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, Philip Morris grubu sigara markalarına zam geldiğini duyurdu.

Yılın ilk günü JTI grubu sigaralara zam geldiği açıklanmıştı ve böylelikle en ucuz sigara 50 TL bandına yükselmişti. Bugün ise Philip Morris grubu sigaralarına 2-3 TL arası zam yapıldığı duyuruldu.

Son zamla birlikte Philip Morris grubunda en pahalı sigaranın fiyatı 70 TL'ye çıktı. En düşük sigaranın fiyatı ise 54 TL oldu.

Bu yeni zammın bugün itibaren raflara yansıyacağı açıklanırken önümüzdeki günlerde farklı sigara gruplarına da zam yapılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile sigara ve tütün mamulleri üzerindeki nispi ÖTV yüzde 63’ten yüzde 57’ye düşürülürken, aradaki fark maktu ÖTV’ye yüklenmişti.

Yapılan bu değişiklik ile birlikte 1 paket sigaradaki vergi eşik fiyatı 35.28 TL’den 50 TL’ye yükselmişti. Böylece 50 liranın altında sigaranın piyasaya sürülme ihtimali de neredeyse kalmamıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.