Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini incelemeye başladı

Yalova Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık çalışmaları kapsamında Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini incelemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 04:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 04:26
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Öğretmenler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini incelemeye başladı

Millî Eğitim Bakanlığınca, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul 5’inci sınıf ve lise 9’uncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

 

İlk üç gün ortak metin incelenecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlere hitap konuşması ile seminer dönemi mesleki çalışmalarına başlayan Yalova Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık çalışmaları kapsamında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline yönelik incelemeler yapmaya başladı. Yeni modeliyle millî bilince sahip, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş; beden, zihin, kalp ve ruh bütünlüğüne sahip bilge nesiller hedefleyen müfredatı incelemeye başlayan öğretmenler, ilk 3 gün programın ortak metin bölümünü ele alacaklar. Diğer 3 günde ise alan incelemesi yapacaklar. Alanında program değişikliği olan öğretmenler, kendi alanlarına ilişkin oluşturulan yeni programı zümre olarak tetkik edecekler. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenler ise 3 günlük sürede Milli Eğitim Bakanlığınca okul türüne özel hazırlanarak kendilerine gönderilen program doğrultusunda mesleki çalışmalarını yürütecekler.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.