Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Tutuk: Yalova’da mahallelere hizmet yağacak

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk yeni dönemde mahallelere hizmet yapacağı müjdesini verdi. Tutuk, 2 mahalleye ‘Mahalle Konağı’ ve 3 mahalleye ise ‘Sağlık Ocağı’ müjdesi verdi. Tutuk, Yalova’ya uygun fiyatlı hizmet verecek kapalı düğün salonunu ise seçimin hemen arkasından yapmaya başlayacaklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 09:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Mustafa Tutuk: Yalova’da mahallelere hizmet yağacak

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’nın ulaşımdan sağlığa, ticaretten sosyal yaşama kadar her ihtiyacına hakim olduğunu dile getirdi. Bütün projelerini de bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hazırladığını belirten Tutuk, mahallelerde hayata geçecek projelerin müjdelerini verdi.

Mahalle konakları kurulacak

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, mahallerde bir çok hizmetin tek mekanda verilebilmesine imkan sağlayacak olan Mahalle Konakları Projesini ilk etapta 2 mahallede hayata geçireceklerini duyurdu. İlerleyen süreçte projeyi tüm mahallelere yayacaklarını da ifade eden Tutuk, “Mahallerimizin mahalle konaklarına ihtiyacı var. İlk etapta 2 mahallemizde bu konakları inşa edeceğiz. İçerisinde taziye evi, kreş, vatandaşlarımızın eğitim alabileceği hobi atölyeleri, toplantı salonları yer alacak. Üst katlarda gençlerimiz için kütüphane yer alacak. Muhtarlıklar da bu mahalle konaklarının içerisinde yer alacak ve böylece muhtarlarımızın da yer sorununu kökünden çözmüş olacağız. İlerleyen süreçte bu konakları tüm mahallelerimizde hayata geçireceğiz. Bu binalar çok amaçlı kullanılacak ve birçok etkinliği tek yapıya sığdıracağız. Böylece zamandan, mekandan ve alandan tasarruf sağlamış olacağız” dedi.

3 mahalleye sağlık ocağı

Projeleri kapsamında 3 mahalleye sağlık ocağı müjdesi de veren Tutuk, “Yalova’nın bütün sorunlarına hakimiz. Bütün problemlerini biliyoruz. Ulaşımdan sosyal hayata, ticaretten sağlığa kadar ilimize hakimiz. 3 mahallemizde sağlık ocağı ihtiyacımız var. Seyrantepe, Mustafa Kemal Paşa ve Süleymanbey Mahallelerimizde sağlık ocakları yapacağız. Belediye olarak bu binaları yapıp Sağlık Bakanlığı’na devredeceğiz. Sağlık Bakanlığı da buraya doktorunu ve sağlık personellerini koyacak ve sağlık ocaklarımız bu 3 mahallemize hizmet vermeye başlayacak. Bu çalışmamızla vatandaşlarımızın daha kısa sürede sağlık hizmetine ulaşmasına da önayak olacağız” şeklinde konuştu.

Kapalı düğün salonu yapılacak

Yalova’da özellikle uygun fiyatlı düğün salonu bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bu durum ailelerin bütçelerini ciddi şekilde zorluyor. Tam da bu noktada devreye giren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesi tarafından inşa edilecek bin kişilik kapalı düğün salonunun vatandaşa uygun fiyatlarla hizmet sunacağı müjdesini verdi. Tutuk, “Yalova’nın bir düğün salonuna ihtiyacı var. Bir tane kır düğün salonu yaptık. Bunun hemen yan tarafında bin kişilik kapalı bir düğün salonu daha yapacağız. Seçimden sonra beklemeyeceğiz. Hemen yapımına başlayacağız. Zira Yalova’nın buna çok büyük ihtiyacı var. Kır düğün salonu önümüzdeki yaz için neredeyse doldu. Zira vatandaşa burasını uygun fiyatlarla veriyoruz. Zaten bizim amacımız kar etmek değil vatandaşımıza hizmet üretmek. Yapacağımız bu düğün salonu ile kapasitemiz daha da artacak ve vatandaşlarımıza uygun fiyatlı hizmetimizi sürdüreceğiz. Burasını sadece düğün salonu olarak da kullanmayacağız. Burasını aynı zamanda konferans, tiyatro salonu olarak kullanacağız. Sosyal etkinlikler de burada yapılabilecek” diye konuştu.
 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.