Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı Yalova dahil yeniden geliyor: O saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin haritasını güncelledi. İstanbul dâhil birçok batı kenti için yeniden sağanak alarmı verildi. Orta ve Güney Ege için ise şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Sağanak ve fırtınanın ne zamana kadar devam edeceği ise merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:18
Kaynak: Milliyet
Meteoroloji uyardı Yalova dahil yeniden geliyor: O saatlere dikkat

Geçtiğimiz hafta Marmara ve Ege’de etkisini gösteren fırtına ve sağanak yağış hayatı felç etti. İstanbul’da çatılar uçarken İzmir’de ise ağaçlar devrildi. Meteoroloji yayınladığı haftalık hava tahmin raporunu değiştirdi.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Manisa ve Antalya’nın kuzeybatısı ve gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de ise Afrika’dan gelecek toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son dakika tahminlerine göre, hava sıcaklıkları güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artış gösterecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

BU GECE VE YARINA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün gün içerisinde önemli bir yağış yok. Gece ve yarın Marmara’da İstanbul ve Yalova dahil hafif yağmur geçişleri olacak. Bu yağışlar çamurlu olabilir. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı var. Toz yarın İç Anadolu’da görülecek.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.